Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Odpovědět
Uživatelský avatar
Šaman
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 3040
Registrován: úte zář 08, 2009 10:26 pm
Bydliště: Kateřinice

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od Šaman »

Mám rád smažené. Prokletí.
Tak večer budu "vařit" studenou kuchyni pro pernatou zvěř v okolí létající. Tukové koule se semínkama. Minulý rock sezobáno 10kg, tak už jsem na ně připraven. :-)
Když jim ty zbytky potravy zakryl snih.
Přílohy
IMG_20210115_155326.jpg
Subaru Forester 2.0X MT SocialEdition z roku 2005 (Lesník) + Honda Vision - Soptík + SsangYong Tivoli 4wd (Ssasanka) no a Obluda (cétéem Scroll xpert 2020)
Goba
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 1402
Registrován: pon kvě 28, 2018 11:07 am
Jméno a příjmení: Petr Gobernac
Bydliště: Pardubice

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od Goba »

Včera jsem se pustil mezi nestandardní steaky, hovězí pupek (bok, flank steak) Belgie naprosto libové a není na tom moc co ořezávat, cca 220/kg v Makru. Po celé délce dlouhé vlákno, takže se zcvrkne, po udelani krájet samozřejmě napříč. Výsledek chuťově úplně v pořádku plnohodnotné hovězí oliváč sůl pepř, levný a dobrý. Možná jen méně času na ohni a více času dotáhnout v troubě. 2 kila jsme sežrali na 2x s děckama.
Přílohy
IMG_20210114_120020.jpg
IMG_20210114_120009.jpg
Forester SJ 2.0iCVT 2016
X-Trail T31 2.0Dci 2010
Uživatelský avatar
ybrcek
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 5315
Registrován: sob lis 12, 2016 8:54 pm
Jméno a příjmení: Martin Vetyška
Bydliště: Půlpánov u Štatlu
Kontaktovat uživatele:

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od ybrcek »

Mira píše:Samý nezdravý smažený.
Ať už otevřou hospody a můžu zajít na smažák se šunkou s hranama a dvojitou tatarkou. Ty ťamanský stojí za pendrek.
Úplně jsem na to dostal chuť!

Odesláno z mého SM-N960F pomocí Tapatalk
AUDI quattro A6 Avant 2,7V6 TDI
ex Tribeca 3,6 H6
ex Forester 2,5 XT SG9
ex VeCe GTS 1,9CDTI
ex VeBe CC 2,5V6
ex Kadett GSi 2,0i
ex Škoda 100
ex Škoda 110R

http://www.drkteam.cz/team_member/martin-vetyska/
KTM 950 SuperEnduroR
Uživatelský avatar
ybrcek
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 5315
Registrován: sob lis 12, 2016 8:54 pm
Jméno a příjmení: Martin Vetyška
Bydliště: Půlpánov u Štatlu
Kontaktovat uživatele:

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od ybrcek »

Goba píše:Včera jsem se pustil mezi nestandardní steaky, hovězí pupek (bok, flank steak) Belgie naprosto libové a není na tom moc co ořezávat, cca 220/kg v Makru. Po celé délce dlouhé vlákno, takže se zcvrkne, po udelani krájet samozřejmě napříč. Výsledek chuťově úplně v pořádku plnohodnotné hovězí oliváč sůl pepř, levný a dobrý. Možná jen méně času na ohni a více času dotáhnout v troubě. 2 kila jsme sežrali na 2x s děckama.
Pupek je boží, s liskovou omáčkou dělám a gril zeleninou

Odesláno z mého SM-N960F pomocí Tapatalk
AUDI quattro A6 Avant 2,7V6 TDI
ex Tribeca 3,6 H6
ex Forester 2,5 XT SG9
ex VeCe GTS 1,9CDTI
ex VeBe CC 2,5V6
ex Kadett GSi 2,0i
ex Škoda 100
ex Škoda 110R

http://www.drkteam.cz/team_member/martin-vetyska/
KTM 950 SuperEnduroR
Uživatelský avatar
podvlada
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 10609
Registrován: úte led 01, 2019 5:43 pm
Jméno a příjmení: Vláďa Podlešák
Bydliště: Plzeň

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od podvlada »

Šamane, pěkně se o zvířenu staráš. K nám se v létě v hicech chodili vrabčáci a kosi svlažit do vody co jsem jim nechal ve spodku od květináče, tak jsem myslel, že si vzpomenou i v zimě, a na vodu nechodí, "krmítko" se zrním co jsem jim stloukl ze zbytků nenavštěvujou a lojovou kouli co jsem koupil ochutnal jeden pták co asi zabloudil :-) ale my jsme okraj města, ač je to do lesa co by kamenem dohodil, tak asi maj co dělat.

Goba, hezkej kus masa :-) nedávno jsem taky měl. Asi ne za tak super cenu, ale pořád mnohem méně než za "výběrový" řezy. A přitom po upečení úplně v pohodě maso, stačí si ho před konzumací nakrájet na tenký plátky kolmo na vlákna.

Ybrcku, nějakej tip na tu liškovou omáčku? :-)
Subaru Outback '04 BP 3.0 H6 180 kW <vlákno zde> Obrázek
Subaru Forester '05 SG 2.0 H4 92 kW <vlákno zde> Obrázek
ex Ford Mondeo II '00 1.8 I4 85kW
ex Alfa 156 '99 2.5 V6 140kW CUORE SPORTIVO!
Uživatelský avatar
ybrcek
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 5315
Registrován: sob lis 12, 2016 8:54 pm
Jméno a příjmení: Martin Vetyška
Bydliště: Půlpánov u Štatlu
Kontaktovat uživatele:

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od ybrcek »

Třeba tento recept je ok
Smetana salotka lišky máslo

https://www.apetitonline.cz/recept/stea ... ova-omacka

Odesláno z mého SM-N960F pomocí Tapatalk
AUDI quattro A6 Avant 2,7V6 TDI
ex Tribeca 3,6 H6
ex Forester 2,5 XT SG9
ex VeCe GTS 1,9CDTI
ex VeBe CC 2,5V6
ex Kadett GSi 2,0i
ex Škoda 100
ex Škoda 110R

http://www.drkteam.cz/team_member/martin-vetyska/
KTM 950 SuperEnduroR
Uživatelský avatar
ybrcek
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 5315
Registrován: sob lis 12, 2016 8:54 pm
Jméno a příjmení: Martin Vetyška
Bydliště: Půlpánov u Štatlu
Kontaktovat uživatele:

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od ybrcek »

Jinak teda pupek do trouby nedávám.
Z každé strany max 2 minuty a pak 10 minut v teple odpocinout s kouskem másla

Odesláno z mého SM-N960F pomocí Tapatalk
AUDI quattro A6 Avant 2,7V6 TDI
ex Tribeca 3,6 H6
ex Forester 2,5 XT SG9
ex VeCe GTS 1,9CDTI
ex VeBe CC 2,5V6
ex Kadett GSi 2,0i
ex Škoda 100
ex Škoda 110R

http://www.drkteam.cz/team_member/martin-vetyska/
KTM 950 SuperEnduroR
Uživatelský avatar
podvlada
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 10609
Registrován: úte led 01, 2019 5:43 pm
Jméno a příjmení: Vláďa Podlešák
Bydliště: Plzeň

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od podvlada »

Bude záležet i na tloušťce... Chce to prostě dobrej odhad :-) dík za recept!
Subaru Outback '04 BP 3.0 H6 180 kW <vlákno zde> Obrázek
Subaru Forester '05 SG 2.0 H4 92 kW <vlákno zde> Obrázek
ex Ford Mondeo II '00 1.8 I4 85kW
ex Alfa 156 '99 2.5 V6 140kW CUORE SPORTIVO!
Uživatelský avatar
ybrcek
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 5315
Registrován: sob lis 12, 2016 8:54 pm
Jméno a příjmení: Martin Vetyška
Bydliště: Půlpánov u Štatlu
Kontaktovat uživatele:

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od ybrcek »

Není vůbec zač. Miluju kamarády masoteriany

Odesláno z mého SM-N960F pomocí Tapatalk
AUDI quattro A6 Avant 2,7V6 TDI
ex Tribeca 3,6 H6
ex Forester 2,5 XT SG9
ex VeCe GTS 1,9CDTI
ex VeBe CC 2,5V6
ex Kadett GSi 2,0i
ex Škoda 100
ex Škoda 110R

http://www.drkteam.cz/team_member/martin-vetyska/
KTM 950 SuperEnduroR
Uživatelský avatar
Šaman
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 3040
Registrován: úte zář 08, 2009 10:26 pm
Bydliště: Kateřinice

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od Šaman »

Mám toho na tři vlákna: vaření, pozorování přírody a radosti.
Včerejší koule už se zchladily, dnes budu instalovat a volně sypaná slunečnica už byla ptactvem objevena. Paráda.
Přílohy
IMG_20210116_092418.jpg
IMG_20210116_105124.jpg
Subaru Forester 2.0X MT SocialEdition z roku 2005 (Lesník) + Honda Vision - Soptík + SsangYong Tivoli 4wd (Ssasanka) no a Obluda (cétéem Scroll xpert 2020)
Uživatelský avatar
quickly
Místopředseda klubu
Místopředseda klubu
Příspěvky: 16117
Registrován: pát srp 14, 2009 12:00 am
Jméno a příjmení: Daniel Rychlý
Bydliště: Hradubice
Kontaktovat uživatele:

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od quickly »

Tak u nás ptáčci přes zimu vyzobají 80 kg slunečnice (bereme u místního zemědělce po 40 kg), několik balení arašídů (léta na ně sojka), proso, vločky, pohanku, asi 20 kg lojových pidi koulí a 2x za zimu jezdíme do Kostelce nad Orlicí pro velký flák loje. Krmíme 2 krmítka + koule na keře. K tomu Eliška vybírá keře, které slouží pro ptáčky jako zásobárna vitamínů. Létají k nám hlavně vrabčáci, sýkorky (asi 3 druhy), kosi, pravidelně sojka, teď tady byl na čumendu strakapoud, když je tuhá zima, tak přijdou i bažanti.
quickly

Outback BS 2.5 MY19 Obrázek Outback BR 3.6R MY10 Obrázek

Legacy BR 2.0 MY15
ex Legacy BL SpecB AT 9.8 l/100 124 tkm
ex Forester SJ CVT 7.3 l/100 km 267 tkm
ex Forester SH 2.0D 6.7 l/100km 218 tkm
Uživatelský avatar
Šaman
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 3040
Registrován: úte zář 08, 2009 10:26 pm
Bydliště: Kateřinice

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od Šaman »

Týý jo, tak to jsem slabý krmítel. Jak jsem psal, tak 10kg slunek, zbytky Natur arašídú.
Chodí sojky, strakapoudi, dlask, také asi 4 druhý sýkorek, nějací ti malí žlutozelení - neumím je poznat, křivka občas, hýl. Ten hýl je jinak dobrý magor, útočí na všechny.
Subaru Forester 2.0X MT SocialEdition z roku 2005 (Lesník) + Honda Vision - Soptík + SsangYong Tivoli 4wd (Ssasanka) no a Obluda (cétéem Scroll xpert 2020)
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 24183
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od sima »

Tohleto nám taky dělá radost, nekrmíme úplně non stop, bo nejsme na chalupě furt, tak takové množství jako Dan :-) nezkrmíme, ale i tak je toho teda dost- slunečnice a koule, nic víc většinou nedáváme.
Máme to strategicky rozmístěno, dvě krmítka pod chalupou a jedno nad chalupou, plus zavěšená loj gula.
Je to fakt srandovní, jak oblítávájí jak mesrŠMÍTi okolo chalupy, fakt prdel a zábava je sledovat, jak lítají okolo oken, jak si šetří letovou dráhu :-D
Kolikrát ráno otevřu dveře a ze zahrady vystartují hotové hejna, to bude tím jak jim necháváme na zahradě stále i ovoce, zimní spadlé hrušky, neskuteční jsou , jak když vzlétne aero :-)
Sýkorek hodně, ty ještě poznám :-) pak pár druhů jiných, docela různorodost a strakapoud pokaždé na borovici, ten na krmítko sere a klove do stromu, jak jinak.
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Uživatelský avatar
quickly
Místopředseda klubu
Místopředseda klubu
Příspěvky: 16117
Registrován: pát srp 14, 2009 12:00 am
Jméno a příjmení: Daniel Rychlý
Bydliště: Hradubice
Kontaktovat uživatele:

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od quickly »

Dnes k večeři udělala Eliška anglický mufin, holandskou omáčku a pošírované vejce
Přílohy
Vecere.jpg
quickly

Outback BS 2.5 MY19 Obrázek Outback BR 3.6R MY10 Obrázek

Legacy BR 2.0 MY15
ex Legacy BL SpecB AT 9.8 l/100 124 tkm
ex Forester SJ CVT 7.3 l/100 km 267 tkm
ex Forester SH 2.0D 6.7 l/100km 218 tkm
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 24183
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od sima »

Vypadá to fešně, barvami to jen hraje, určitě fajn změna.
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Odpovědět

Zpět na „Dům, dílna, zahrada“