Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Odpovědět
Uživatelský avatar
Tapan
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 14826
Registrován: úte kvě 16, 2017 8:13 am
Jméno a příjmení: Štěpán Z.
Bydliště: Zliv (České Budějovice)

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od Tapan »

Prej zazimoval :-D
Lvl. 1 Subaru Necromancer

Outback BP H6, Impreza GG Wagon 2.0, Justy KAD ECVT, 2x Libero E12
Goba
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 1412
Registrován: pon kvě 28, 2018 11:07 am
Jméno a příjmení: Petr Gobernac
Bydliště: Pardubice

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od Goba »

Zazimování sekačky je super!!!

tak jsem vyndal přední hnáty z buldočka - jak to myslím vtipně pojmenoval předseda, je to pasoucí prasátko Kune-Kune
Dostal tradiční jehněčí výbavu česnek a rozmarýn.
Přílohy
IMG_20201128_173332.jpg
Forester SJ 2.0iCVT 2016
X-Trail T31 2.0Dci 2010
Uživatelský avatar
Levap
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 2231
Registrován: ned říj 04, 2009 10:00 pm
Bydliště: Roztoky

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od Levap »

To je litinová pánev?
Obrázek
Impreza 2.0 MY18
Goba
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 1412
Registrován: pon kvě 28, 2018 11:07 am
Jméno a příjmení: Petr Gobernac
Bydliště: Pardubice

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od Goba »

Hrnec s pokličkou litina výroba nějaká lepší značka polská Duka, kupoval jsem ve Švédsku cestou z ryb, líbil se mi že je polskej jsem netušil, tenkrát vyšel na dvojku.
Přílohy
IMG_20201128_184919.jpg
Forester SJ 2.0iCVT 2016
X-Trail T31 2.0Dci 2010
Uživatelský avatar
Levap
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 2231
Registrován: ned říj 04, 2009 10:00 pm
Bydliště: Roztoky

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od Levap »

Já tento týden koupil litinu od Lodge. Pěkně se na tom dělá, to jo.
Obrázek
Impreza 2.0 MY18
Goba
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 1412
Registrován: pon kvě 28, 2018 11:07 am
Jméno a příjmení: Petr Gobernac
Bydliště: Pardubice

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od Goba »

https://www.dukakitchenlife.se/about.html
Tak nakonec je to možná Švédské nádobí, nevím co jsem to tenkrát našel, že to má být polské
Forester SJ 2.0iCVT 2016
X-Trail T31 2.0Dci 2010
Uživatelský avatar
Šaman
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 3076
Registrován: úte zář 08, 2009 10:26 pm
Bydliště: Kateřinice

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od Šaman »

No a ten stejk podle Goby vyšel takto: byl výrazně šťavnatější než před receptem. Jeden byl takové medium+, druhý spíš well Done. Sežral jsem oba a byl jsem férově nacpaný. :-)
Přílohy
IMG_20201128_111533.jpg
Subaru Forester 2.0X MT SocialEdition z roku 2005 (Lesník) + Honda Vision - Soptík + SsangYong Tivoli 4wd (Ssasanka) no a Obluda (cétéem Scroll xpert 2020)
Goba
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 1412
Registrován: pon kvě 28, 2018 11:07 am
Jméno a příjmení: Petr Gobernac
Bydliště: Pardubice

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od Goba »

Máš to nějaké libové, to vypadá na Rump steak, u těch mě sere, že oni ve snaze udělat větší steak to krajeji šikmo tedy šikmo po vlákně a pak to není tak dokonalé, jako když je maso krájené napříč. Má to dlouhé svalove vlákno, víc se smrskne a je tužší. Vysoká/nízká roštěnka jsou vzdy krájené dobře ideálně přesně napříč vlákna.
Forester SJ 2.0iCVT 2016
X-Trail T31 2.0Dci 2010
SWRT
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Příspěvky: 595
Registrován: sob črc 10, 2010 7:09 pm
Jméno a příjmení: Daniel Docekal

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od SWRT »

Ono je vubec problem koupit pekne ukrojeny steak... A uz jsem koupil jednou vakuovany a po rozbaleni jsem cumel na ten tvar
Goba
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 1412
Registrován: pon kvě 28, 2018 11:07 am
Jméno a příjmení: Petr Gobernac
Bydliště: Pardubice

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od Goba »

Tak ja už to asi vypnu, už to vypadá hotové
Přílohy
IMG_20201128_200446.jpg
Forester SJ 2.0iCVT 2016
X-Trail T31 2.0Dci 2010
Uživatelský avatar
Šaman
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 3076
Registrován: úte zář 08, 2009 10:26 pm
Bydliště: Kateřinice

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od Šaman »

Hmmm, pěkné.
No a já už nemám ani toho "sušeného" lososa. Ještě mne napadlo koupit těch ryb víc a zaudit :-)
Přílohy
IMG_20201128_171235.jpg
Subaru Forester 2.0X MT SocialEdition z roku 2005 (Lesník) + Honda Vision - Soptík + SsangYong Tivoli 4wd (Ssasanka) no a Obluda (cétéem Scroll xpert 2020)
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 24300
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od sima »

Vy jedete, toto vlákno jede.
My dnes roládu z krůtích prs. Vypadá to na pohled jako samá slanina, ale tj jen pro to, ať to není je krůtí suchota :-) uvnitř nárámná nádivka, mozzarela, sušené nakládané rajčata a bazalka, koření, rozmixováno i s olejem...pečeno v kachláčích, moooc dobré.
Výpek, mastnota je už dána bokem, nebojte, suché to nebylo :-)
Přílohy
IMG_20201128_000613.jpg
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Uživatelský avatar
podvlada
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 10634
Registrován: úte led 01, 2019 5:43 pm
Jméno a příjmení: Vláďa Podlešák
Bydliště: Plzeň

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od podvlada »

To vypadá pěkně, prevíti :-) Tak doufám že chutnalo.
Já dneska koupil (zatím jen) ocelovou pánev, k litině se teprve musím propracovat :-)
Subaru Outback '04 BP 3.0 H6 180 kW <vlákno zde> Obrázek
Subaru Forester '05 SG 2.0 H4 92 kW <vlákno zde> Obrázek
ex Ford Mondeo II '00 1.8 I4 85kW
ex Alfa 156 '99 2.5 V6 140kW CUORE SPORTIVO!
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 24300
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od sima »

Litina přijde :-) my našli nějakou na chalupě, kurva tj pro ženu už moc, tím tak někoho zabít :-D
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Uživatelský avatar
hamoun
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 19044
Registrován: ned čer 12, 2011 9:16 pm
Jméno a příjmení: Petr Hanek
Bydliště: Kravaře

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od hamoun »

vseci to mate nadherne !!!

ja taky prosazoval litinu .. nebo se mi dobre delalo na posmaltovane ocelove panvi ..
jenze .. pak jsme zjistil, ze ne kazdemu doma to vyhovuje ..ze to, co mi prijde, jako pohoda na na pohodove vareni, zena behem vareni neuzvedne ani obema rukama a ze je to pak krajne neprakticke ... jako .. fakt musim nekdy uvazovat i lidsky :)
ja nejsem primarni kuchar .. ja jsem jen ohrivac :)
škoda superb
ex WRX 2008
Odpovědět

Zpět na „Dům, dílna, zahrada“