Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Odpovědět
Uživatelský avatar
cleo
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 6320
Registrován: čtv lis 20, 2014 11:38 am
Jméno a příjmení: Pavel Klofáč
Bydliště: Poddžbánsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od cleo »

Cervenej je nejlepsi

Odesláno z mého SM-G920F pomocí Tapatalk
MY2020 Subaru Outback 2.5i Active - otouš Obrázek
ex 2016 Subaru Forester 2.0i-L Comfort CVT - modrásek
Uživatelský avatar
Špejlík
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 852
Registrován: sob lis 28, 2015 3:00 pm
Jméno a příjmení: Honza Nesládek
Bydliště: Kolín

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od Špejlík »

Tak vám povim, že se asi stanu vegetariánem... Dnes jsem zabíjel prase, co si zlomilo nohu a poprvé v životě se mi udělalo samotnýmu šoufl, když sem viděl, že i tak se snaží utýct a schovat mezi ostatní.
Nedávno jsem tady vedl pár výměn s Ondrou OZP a asi se fakt k němu přidám.... nějak to se mnou hnulo.
Podotýkám, že jsem sice kuchař, ale teď už par let dělám v řeznictví a v mládí jsem dělal na porážce. Takže uz jsem něco zažil.
Odepsáno Macem...
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 24183
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od sima »

8() No ty bláho,já viděl jen,že jsi tu něco napsal a chtěl jsem jen odepsat:ty náš ale zásobuješ řezníku-špejlíku a ono jak vidím vše je úplně jinak a jinde.Nebudu to komentovat,protože jsem v tomhle pokrytec nebo co,nemohl bych nic zabít,nic takového,nikde v tomhle prostředí dělat,nic bych si pak nedal,ne z tohohle...Ale prostě maso miluju a pak si to pokrytecky dám,nemusím to mít furt,ale mám furt a to hodně,tu potřebu masa,radši to asi už nebudu rozmazávat,ale věřím ti špejlíku,věřím!!!Mimochodem kde se to stalo,že jsi psal,že prase uteklo mezi ostatní,to nebyla domácí zabijačka?
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Uživatelský avatar
Špejlík
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 852
Registrován: sob lis 28, 2015 3:00 pm
Jméno a příjmení: Honza Nesládek
Bydliště: Kolín

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od Špejlík »

sima píše:8() No ty bláho,já viděl jen,že jsi tu něco napsal a chtěl jsem jen odepsat:ty náš ale zásobuješ řezníku-špejlíku a ono jak vidím vše je úplně jinak a jinde.Nebudu to komentovat,protože jsem v tomhle pokrytec nebo co,nemohl bych nic zabít,nic takového,nikde v tomhle prostředí dělat,nic bych si pak nedal,ne z tohohle...Ale prostě maso miluju a pak si to pokrytecky dám,nemusím to mít furt,ale mám furt a to hodně,tu potřebu masa,radši to asi už nebudu rozmazávat,ale věřím ti špejlíku,věřím!!!Mimochodem kde se to stalo,že jsi psal,že prase uteklo mezi ostatní,to nebyla domácí zabijačka?
Jo jo, domácí. Má 4 kousky.
Odepsáno Macem...
Uživatelský avatar
ybrcek
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 5315
Registrován: sob lis 12, 2016 8:54 pm
Jméno a příjmení: Martin Vetyška
Bydliště: Půlpánov u Štatlu
Kontaktovat uživatele:

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od ybrcek »

burčák mne stal jen pár hodin ve vinohradě :)
a s tím masonežerstvím ti rozumím.
když jsme každy podzim vraždili kachny na zimu ,tak jsem ty konkretní kachny nebyl schopnej jíst
ještě že se dá zajít do obchodu...

kamarád říká:
kdyby pánbůh chtěl aby jsme nejedli zvířata , proč by je stvořil z jídla :-DDD
to jen na odlehčení
Naposledy upravil(a) ybrcek dne ned říj 08, 2017 8:55 am, celkem upraveno 1 x.
AUDI quattro A6 Avant 2,7V6 TDI
ex Tribeca 3,6 H6
ex Forester 2,5 XT SG9
ex VeCe GTS 1,9CDTI
ex VeBe CC 2,5V6
ex Kadett GSi 2,0i
ex Škoda 100
ex Škoda 110R

http://www.drkteam.cz/team_member/martin-vetyska/
KTM 950 SuperEnduroR
Uživatelský avatar
M a r c e l
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 15410
Registrován: pát úno 05, 2010 2:58 pm
Jméno a příjmení: Martin Fabian
Bydliště: Středozem B-)
Kontaktovat uživatele:

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od M a r c e l »

no, nás čeká "vyřešit" letošní jehně, bezpapírovej beránek, nikdo ho nechce, na zimu si ho nechat nemůžeme, málo sena a celkově to je blbost, no nechce se mi do toho...
M a r c e l B -)

FORESTER 2.0 XT SG AT 04 (iXTéčko)
FORESTER 2.0 Sturbo SF MT-R 00 LPG (TEJPRESTR)
OPEL TIGRA 1.6 KROSTIGRA
MULTICAR M25 4x2 MULA
IMPREZA 2.0 WRX STI 02 (BERUŠKA)
<Scenic 2.0<Felicia Combi 1.2LXI LPG<3x GARDE<120LS<110L<kolo<plastová Tatra<odrážedlo<kočárek
Uživatelský avatar
ybrcek
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 5315
Registrován: sob lis 12, 2016 8:54 pm
Jméno a příjmení: Martin Vetyška
Bydliště: Půlpánov u Štatlu
Kontaktovat uživatele:

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od ybrcek »

Jehne ... tvle to bych nedal

Odesláno z debila
AUDI quattro A6 Avant 2,7V6 TDI
ex Tribeca 3,6 H6
ex Forester 2,5 XT SG9
ex VeCe GTS 1,9CDTI
ex VeBe CC 2,5V6
ex Kadett GSi 2,0i
ex Škoda 100
ex Škoda 110R

http://www.drkteam.cz/team_member/martin-vetyska/
KTM 950 SuperEnduroR
Uživatelský avatar
cleo
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 6320
Registrován: čtv lis 20, 2014 11:38 am
Jméno a příjmení: Pavel Klofáč
Bydliště: Poddžbánsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od cleo »

Je to divný, ale za mlada jsem vraždil a teď s tím mám problémy. I kapra si raději nechávám zabít a vyvrhnout po zkušenosti, kdy se mi doma zabitej kapr probral, pal jsem se mu omlouval, že ho musím zabít. Asi to jde s věkem. A jehně bych taky nedal, když jsem srazil srnu, tak aby se netrapila, šel jsem jí trhnout vaz a na ty oči do smrti nezapomenu .......

Odesláno z mého founu pomocí Tapatalk
MY2020 Subaru Outback 2.5i Active - otouš Obrázek
ex 2016 Subaru Forester 2.0i-L Comfort CVT - modrásek
Uživatelský avatar
ybrcek
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 5315
Registrován: sob lis 12, 2016 8:54 pm
Jméno a příjmení: Martin Vetyška
Bydliště: Půlpánov u Štatlu
Kontaktovat uživatele:

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od ybrcek »

Kačaba Obrázek

Odesláno z debila
AUDI quattro A6 Avant 2,7V6 TDI
ex Tribeca 3,6 H6
ex Forester 2,5 XT SG9
ex VeCe GTS 1,9CDTI
ex VeBe CC 2,5V6
ex Kadett GSi 2,0i
ex Škoda 100
ex Škoda 110R

http://www.drkteam.cz/team_member/martin-vetyska/
KTM 950 SuperEnduroR
Uživatelský avatar
ybrcek
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 5315
Registrován: sob lis 12, 2016 8:54 pm
Jméno a příjmení: Martin Vetyška
Bydliště: Půlpánov u Štatlu
Kontaktovat uživatele:

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od ybrcek »

No co vám budu vypravet Obrázek Obrázek

Odesláno z debila
AUDI quattro A6 Avant 2,7V6 TDI
ex Tribeca 3,6 H6
ex Forester 2,5 XT SG9
ex VeCe GTS 1,9CDTI
ex VeBe CC 2,5V6
ex Kadett GSi 2,0i
ex Škoda 100
ex Škoda 110R

http://www.drkteam.cz/team_member/martin-vetyska/
KTM 950 SuperEnduroR
Uživatelský avatar
cleo
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 6320
Registrován: čtv lis 20, 2014 11:38 am
Jméno a příjmení: Pavel Klofáč
Bydliště: Poddžbánsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od cleo »

Ještě že mobily neprenaseji tu vůni

Odesláno z mého founu pomocí Tapatalk
MY2020 Subaru Outback 2.5i Active - otouš Obrázek
ex 2016 Subaru Forester 2.0i-L Comfort CVT - modrásek
Uživatelský avatar
foxmax
Uživatel fóra
Uživatel fóra
Příspěvky: 120
Registrován: ned led 10, 2010 8:39 pm
Jméno a příjmení: V.E.
Bydliště: Vizovicko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od foxmax »

Jelikož je venku dnes hodně ošklivo, tak jsem se dostal k pár řádkům co se týká dobrot snad nebude vadit že jsou to jen hříbky, polévka se vaří smaženice je již v pupíku a zkusili jsme i rychlé rizoto a taky bylo výborné.
Hlavně malý pomocnící je začínají poznávat a zpracovávat s konzumací to zatím není nic moc ale snad se to taky napraví a není to maso :-)
Přílohy
IMG_20170928_115208.jpg
IMG_20170928_143849.jpg
IMG_20170928_143856.jpg
Forester 2005 2.0X
Uživatelský avatar
M a r c e l
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 15410
Registrován: pát úno 05, 2010 2:58 pm
Jméno a příjmení: Martin Fabian
Bydliště: Středozem B-)
Kontaktovat uživatele:

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od M a r c e l »

ybrcek píše:Jehne ... tvle to bych nedal

Odesláno z debila
a to má jméno B-(
M a r c e l B -)

FORESTER 2.0 XT SG AT 04 (iXTéčko)
FORESTER 2.0 Sturbo SF MT-R 00 LPG (TEJPRESTR)
OPEL TIGRA 1.6 KROSTIGRA
MULTICAR M25 4x2 MULA
IMPREZA 2.0 WRX STI 02 (BERUŠKA)
<Scenic 2.0<Felicia Combi 1.2LXI LPG<3x GARDE<120LS<110L<kolo<plastová Tatra<odrážedlo<kočárek
Uživatelský avatar
M a r c e l
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 15410
Registrován: pát úno 05, 2010 2:58 pm
Jméno a příjmení: Martin Fabian
Bydliště: Středozem B-)
Kontaktovat uživatele:

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od M a r c e l »

cleo píše:Je to divný, ale za mlada jsem vraždil a teď s tím mám problémy. I kapra si raději nechávám zabít a vyvrhnout po zkušenosti, kdy se mi doma zabitej kapr probral, pal jsem se mu omlouval, že ho musím zabít. Asi to jde s věkem. A jehně bych taky nedal, když jsem srazil srnu, tak aby se netrapila, šel jsem jí trhnout vaz a na ty oči do smrti nezapomenu .......
To se dělá jinak, vzadu na krku, v týle, mají takovou jamku, tam přiložíš ostrý úzký nůž a zarazíš ho do páteře, je to hned, bez trápení... Naučil mě to soused myslivec, volal jsem mu tehdy kvůli stažené srnce, abych jí ukončil trápení.
Předtím jsem jinou podřízl, tohle je prý pro to zvíře lepší...

A kaprovi se taky omlouvám...
M a r c e l B -)

FORESTER 2.0 XT SG AT 04 (iXTéčko)
FORESTER 2.0 Sturbo SF MT-R 00 LPG (TEJPRESTR)
OPEL TIGRA 1.6 KROSTIGRA
MULTICAR M25 4x2 MULA
IMPREZA 2.0 WRX STI 02 (BERUŠKA)
<Scenic 2.0<Felicia Combi 1.2LXI LPG<3x GARDE<120LS<110L<kolo<plastová Tatra<odrážedlo<kočárek
Uživatelský avatar
Mira
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 10623
Registrován: úte srp 18, 2009 12:00 am
Jméno a příjmení: Miroslav
Bydliště: Poslední zatáčka před Vídní

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od Mira »

Byl jsem včera v Šebrově na dýňových slavnostech. Polévka s kokosovým mlékem a zázvorem úžasná. A dyňový zelí s výpečky a karlovarským knedlíkem taky super. Pokud to ještě zalejete tmavým dýňovým svrchně kvašeným pivem. Chutná po dýni a pár chvilek po napití se mi zatřepali fusky, jak nastoupila silná hořkost. Dobrota. No a pak jsme na chatě narazili malej soudek s Jarošovským pivkem. Celkem dost světlá 11 a dá se to pít.
Forester SG XT
ex Impreza 97 s baťohem
Odpovědět

Zpět na „Dům, dílna, zahrada“