Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Odpovědět
Uživatelský avatar
cleo
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 6339
Registrován: čtv lis 20, 2014 11:38 am
Jméno a příjmení: Pavel Klofáč
Bydliště: Poddžbánsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od cleo »

To bych musel mit udirnu. Pozvali jsme sousedy, budou se grilovat.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
MY2020 Subaru Outback 2.5i Active - otouš Obrázek
ex 2016 Subaru Forester 2.0i-L Comfort CVT - modrásek
Uživatelský avatar
podvlada
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 10636
Registrován: úte led 01, 2019 5:43 pm
Jméno a příjmení: Vláďa Podlešák
Bydliště: Plzeň

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od podvlada »

Tak jsem zase něco zkusil.
Indická polévka z červené čočky, no, spíš taková až kaše. Je to hustý.
(Sorry, fotka polívky z mobilu bude prostě dycky šlichta :-))

Jak normální čočku nemůžu ani cítit, tak u tohohle slintám jen si vzpomenu :-)

Je to jednoduchý, kdo má rád indickou kuchyni tak určitě bude mít potřebné koření... Nedá se na tom nic zkazit, jediný, co jde udělat špatně je dát tam toho koření málo.

Řídil jsem se tímhle receptem, s tím, že čočky jsem měl o něco víc než v receptu (prostě celý balení), tak jsem adekvátně vše navýšil (vodu, vývar) a koření dal pro jistotu 2x víc ;-D

https://veganinthefreezer.com/red-lentil-dahl-soup/

Kdyby někdo potřeboval český překlad, tak si řekněte.

Edit: jo a párkrát už jsem zkoušel i něco jako vindaloo, teda pálilo to, ale pořád se mi nedaří to udělat jak v restauraci. Tady si troufnu říct, že to je snad i lepší, protože to v rest. dost ředí :-)
Přílohy
F4A34452-5261-4AD5-9CEC-E65AC1E3A948.jpeg
Subaru Outback '04 BP 3.0 H6 180 kW <vlákno zde> Obrázek
Subaru Forester '05 SG 2.0 H4 92 kW <vlákno zde> Obrázek
ex Ford Mondeo II '00 1.8 I4 85kW
ex Alfa 156 '99 2.5 V6 140kW CUORE SPORTIVO!
Uživatelský avatar
ybrcek
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 5315
Registrován: sob lis 12, 2016 8:54 pm
Jméno a příjmení: Martin Vetyška
Bydliště: Půlpánov u Štatlu
Kontaktovat uživatele:

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od ybrcek »

Já klukům upekl 5 kg bucku
No sežrali to.
Jeden ze tří plechůObrázek

nasmrdlany v NOTE 9
AUDI quattro A6 Avant 2,7V6 TDI
ex Tribeca 3,6 H6
ex Forester 2,5 XT SG9
ex VeCe GTS 1,9CDTI
ex VeBe CC 2,5V6
ex Kadett GSi 2,0i
ex Škoda 100
ex Škoda 110R

http://www.drkteam.cz/team_member/martin-vetyska/
KTM 950 SuperEnduroR
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 24300
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od sima »

Pěkně :-)
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
mari75
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 3419
Registrován: pon říj 31, 2016 10:47 am

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od mari75 »

Tušil jsem, kdo bude jako první komentovat :-D
Subaru Forester 2,0XT 03 Red dragon
Alfa Romeo 156 SW 1,9 Jtd 02 85 kw chip by Sarkan
ex AR 156 SW 1,9 Jtd 01 81 kw chip by Sarkan
ex AR 146 1,4 TS
ex Saab 9-3 2,0i kupé
ex Seat Toledo 1,9 Tdi 98
ex VW Vento 1,8i
ex Škoda 130
Uživatelský avatar
Kolben
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 5405
Registrován: pon bře 26, 2012 2:06 pm
Jméno a příjmení: Honza
Bydliště: Holýšov

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od Kolben »

Krása!!!! Jdu zkontrolovat lednici.


Sent from my XsMax using Tapatalk Pro
Outback 2.5i Sport Lineartronic 2017
Outback H6
Slepice ´18
---
Subaru Justy 1.2 4WD (MY95)
Forester XT Sport 2017 (MY18)
WRX STI Sport 2016
Forester XT 2014 - Executive
Legacy Combi 2.0D Sport - 2012
https://www.spritmonitor.de/de/user/kolbic.html
Uživatelský avatar
podvlada
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 10636
Registrován: úte led 01, 2019 5:43 pm
Jméno a příjmení: Vláďa Podlešák
Bydliště: Plzeň

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od podvlada »

Hovada, takhle mě zazdít. :-DDD
Subaru Outback '04 BP 3.0 H6 180 kW <vlákno zde> Obrázek
Subaru Forester '05 SG 2.0 H4 92 kW <vlákno zde> Obrázek
ex Ford Mondeo II '00 1.8 I4 85kW
ex Alfa 156 '99 2.5 V6 140kW CUORE SPORTIVO!
mari75
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 3419
Registrován: pon říj 31, 2016 10:47 am

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od mari75 »

Náhodou, Vláďo, od manželky zazněl kladný ohlas na čočku :-D
Subaru Forester 2,0XT 03 Red dragon
Alfa Romeo 156 SW 1,9 Jtd 02 85 kw chip by Sarkan
ex AR 156 SW 1,9 Jtd 01 81 kw chip by Sarkan
ex AR 146 1,4 TS
ex Saab 9-3 2,0i kupé
ex Seat Toledo 1,9 Tdi 98
ex VW Vento 1,8i
ex Škoda 130
Uživatelský avatar
mnov
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 7827
Registrován: ned lis 24, 2013 6:54 pm
Jméno a příjmení: Marek Novák
Bydliště: Praha

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od mnov »

Ten bůček je opravdu mnohem více fotogenický, než ta čočka. :-)
Forester 2004 2.0 MT LPG
Impreza 2004 2.0 AT
Uživatelský avatar
podvlada
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 10636
Registrován: úte led 01, 2019 5:43 pm
Jméno a příjmení: Vláďa Podlešák
Bydliště: Plzeň

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od podvlada »

Mari, tak aspoň něco :-D
A náhodou, červená je super, není potřeba ji namáčet a nenadýmá ;-)
A jak normální nemůžu ani vidět ani cítit, tak tahle mi chutnala už při zkoušce uvaření, jo, sice se vařila ve vývaru, ale i tak, chutnala i samotná :-) ta směs koření, cibule, rajčat a kokosového mléka už je jen bonus ,,,,| (*_^) |,,,,

Mnove, tak jako jo, chápu... ale na ten si "netroufám", byť je možná ingrediencemi a přípravou jednodušší :-D Předpokládám, že to stačí nakrájet do plechu, něčím posypat, zalít a zavřít do trouby... Ale stejně... :-)
Subaru Outback '04 BP 3.0 H6 180 kW <vlákno zde> Obrázek
Subaru Forester '05 SG 2.0 H4 92 kW <vlákno zde> Obrázek
ex Ford Mondeo II '00 1.8 I4 85kW
ex Alfa 156 '99 2.5 V6 140kW CUORE SPORTIVO!
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 24300
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od sima »

podvlada píše:Hovada, takhle mě zazdít.
:-D :-D taky to máš určo fajn, my měli nějakou indii s červenou čočkou na chalupě, žena tyhlety věci dělá často, nebo thajsko, je to úplně jiná záležitost, dá sa to =) teda já to jen zkusil, bo jsem si pekl plecko, pkně výpečky, ty já tuze rád :-D tak to mělo přednost.
No a foto z příjezdu na chalupu, byl prodloužený víkend, moc logistiky :-/ :-)
Přílohy
IMG_20191025_225647.jpg
IMG_20191025_163739_1.jpg
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Uživatelský avatar
podvlada
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 10636
Registrován: úte led 01, 2019 5:43 pm
Jméno a příjmení: Vláďa Podlešák
Bydliště: Plzeň

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od podvlada »

Tož taky pěkně, Šíma :-D
Subaru Outback '04 BP 3.0 H6 180 kW <vlákno zde> Obrázek
Subaru Forester '05 SG 2.0 H4 92 kW <vlákno zde> Obrázek
ex Ford Mondeo II '00 1.8 I4 85kW
ex Alfa 156 '99 2.5 V6 140kW CUORE SPORTIVO!
Uživatelský avatar
námořník
Místopředseda klubu
Místopředseda klubu
Příspěvky: 20601
Registrován: sob zář 10, 2016 8:43 am
Jméno a příjmení: Jiří Mareš
Bydliště: Most

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od námořník »

Nebylo málo piva na tolik výpečků? :-D
Odesláno zmáčknutím tlačítka Odeslat
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 24300
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od sima »

:-D Vyšlo to :-) výpečky ze 2 kg masa, to by jeden neřekl, kde to zmizelo, teda z pekáčku, pak už zbytek jen ve mě, ještě zbylo na zítřek do práce a kusček pak.
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Uživatelský avatar
Mira
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 10645
Registrován: úte srp 18, 2009 12:00 am
Jméno a příjmení: Miroslav
Bydliště: Poslední zatáčka před Vídní

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od Mira »

Nejen čočka, ale všechny luštěniny jsou dobrý. Já teda všechno i zeleninu připravuju s "kostkou". Třeba kapusta je výborná když před tím v hrnci osmahnete kus anglické. A třeba špenát jinak než ve vývaru už nejim. A zkuste někdy místo obyčejný kysaný smetany použít šlehačku. Třeba segedín dostane úplně jinej rozměr.

Simo, není už čas u piva vyměnit kvantitu za kvalitu? :-D
Forester SG XT
ex Impreza 97 s baťohem
Odpovědět

Zpět na „Dům, dílna, zahrada“