Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...
- Mira
- Závislý uživatel
- Příspěvky: 10651
- Registrován: úte srp 18, 2009 12:00 am
- Jméno a příjmení: Miroslav
- Bydliště: Poslední zatáčka před Vídní
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Soutěž vyhráli před 5 lety a to nebylo u nás. A český pivaři mají opravdu jiný chutě než angláni a němci. Od tý doby je to asi největší masovka a kolujou zvěsti, že ne každá šarže se povede. Takže s kvalitou pokulhávají, musíte mít štěstí na dobrej výřad, některý jsou dobrý tak do odpadu. Já to už zkoušet nebudu, raději si koupím jiný. Ale jinak je to prostě masová tuctovka, na soutěž se pivo vaří jinak. To je případ i mnoha jiných pivovarů. Na pivní festivaly a soutěže se prostě vaří speciální řady.
Forester SG XT
ex Impreza 97 s baťohem
ex Impreza 97 s baťohem
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Sakra kdes to koupil?! V Prachaticicích to dycky to měli v Kauflandu, ale teď sem tam celý týden vykupoval jen Primátor IPA.
- spm
- Člen_SubaruFanClubu
- Příspěvky: 22756
- Registrován: úte kvě 03, 2016 3:19 pm
- Jméno a příjmení: Jan Krajdl
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Tak ono zrovna pšeničný piva u nás masový nejsou a hromadě lidí nechutná ten typ už jako takový (ostatně hromadně lidí nechutná vůbec nic jiného, že spodně kvašený ležák plzeňského typu). Jinak ohledně kvality řad - to je při vaření piva asi to úplně nejtěžší - uvařit ty další várky tak, aby byly stejné... A největší problém právě u malých pivovarů... tady bych je možná ani neodsuzoval, že to na soutěž uvaří líp. Ono těch faktorů, co do toho může vstoupit, je celá hromada. A i ty velké pivovary, které mají kontrolované úplně všechno a i vodu v podstatě celou demineralizují a pak to míchají zpátky, aby byla stejná, tak mají zaměstnaného ochutnávače, co kontroluje, jestli se to nezměnilo a eventuelně mění poměr přísad...
- yohn
- Závislý uživatel
- Příspěvky: 11958
- Registrován: stř črc 13, 2011 5:58 am
- Jméno a příjmení: Honza
- Bydliště: Šumava
- Kontaktovat uživatele:
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
No právě že tam hele napiš mi SZ, mě to z tlf nejde. Chcem jít zejtra na subarupivo.demeter píše:
Sakra kdes to koupil?! V Prachaticicích to dycky to měli v Kauflandu, ale teď sem tam celý týden vykupoval jen Primátor IPA.
ex. Subaru Crosstrek 2.0i r.2018
ex. Subaru Forester 2.0X r.2006
ex. Subaru Outback 3.0R r.2006
ex. Subaru Outback 3.0 H6 r.2000
ex. Subaru Forester 2.0X r. 2003
ex. Subaru Forester 2.0X r.1999
ex. Subaru Forester 2.0X r.2006
ex. Subaru Outback 3.0R r.2006
ex. Subaru Outback 3.0 H6 r.2000
ex. Subaru Forester 2.0X r. 2003
ex. Subaru Forester 2.0X r.1999
- spm
- Člen_SubaruFanClubu
- Příspěvky: 22756
- Registrován: úte kvě 03, 2016 3:19 pm
- Jméno a příjmení: Jan Krajdl
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Já jsem teď u Náchoda, takže primátory vám tu klidně nakoupim, ale musíte si pak pro ně do Prahy
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
to není problém, čekám tě ještě tak dvě hoďky na Andělu v práci, to bys měl stihnout.spm píše:Já jsem teď u Náchoda, takže primátory vám tu klidně nakoupim, ale musíte si pak pro ně do Prahy
- spm
- Člen_SubaruFanClubu
- Příspěvky: 22756
- Registrován: úte kvě 03, 2016 3:19 pm
- Jméno a příjmení: Jan Krajdl
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
V pristi pondeli klidne
Odesláno z mého SM-N950F pomocí Tapatalk
Odesláno z mého SM-N950F pomocí Tapatalk
- spm
- Člen_SubaruFanClubu
- Příspěvky: 22756
- Registrován: úte kvě 03, 2016 3:19 pm
- Jméno a příjmení: Jan Krajdl
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
A dalsi provokace polska verze fish and chips
Odesláno z mého SM-N950F pomocí Tapatalk
Odesláno z mého SM-N950F pomocí Tapatalk
- yohn
- Závislý uživatel
- Příspěvky: 11958
- Registrován: stř črc 13, 2011 5:58 am
- Jméno a příjmení: Honza
- Bydliště: Šumava
- Kontaktovat uživatele:
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Tandoori Prachatice - nejlepší indie
ex. Subaru Crosstrek 2.0i r.2018
ex. Subaru Forester 2.0X r.2006
ex. Subaru Outback 3.0R r.2006
ex. Subaru Outback 3.0 H6 r.2000
ex. Subaru Forester 2.0X r. 2003
ex. Subaru Forester 2.0X r.1999
ex. Subaru Forester 2.0X r.2006
ex. Subaru Outback 3.0R r.2006
ex. Subaru Outback 3.0 H6 r.2000
ex. Subaru Forester 2.0X r. 2003
ex. Subaru Forester 2.0X r.1999
- spm
- Člen_SubaruFanClubu
- Příspěvky: 22756
- Registrován: úte kvě 03, 2016 3:19 pm
- Jméno a příjmení: Jan Krajdl
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Tak jeste jedna (a asi posledni) provokace z dovoleny - rumpsteak
Odesláno z mého SM-N950F pomocí Tapatalk
Odesláno z mého SM-N950F pomocí Tapatalk
- yohn
- Závislý uživatel
- Příspěvky: 11958
- Registrován: stř črc 13, 2011 5:58 am
- Jméno a příjmení: Honza
- Bydliště: Šumava
- Kontaktovat uživatele:
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
ex. Subaru Crosstrek 2.0i r.2018
ex. Subaru Forester 2.0X r.2006
ex. Subaru Outback 3.0R r.2006
ex. Subaru Outback 3.0 H6 r.2000
ex. Subaru Forester 2.0X r. 2003
ex. Subaru Forester 2.0X r.1999
ex. Subaru Forester 2.0X r.2006
ex. Subaru Outback 3.0R r.2006
ex. Subaru Outback 3.0 H6 r.2000
ex. Subaru Forester 2.0X r. 2003
ex. Subaru Forester 2.0X r.1999
- Špejlík
- Vášnivý uživatel
- Příspěvky: 852
- Registrován: sob lis 28, 2015 3:00 pm
- Jméno a příjmení: Honza Nesládek
- Bydliště: Kolín
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Vypadá to krásně... Léto je prostě boží... Jen malá poznámka, vypadá to, jestli sis maso neukrojil po vlákně.. To se totiž potom blbě jí...spm píše:Tak jeste jedna (a asi posledni) provokace z dovoleny - rumpsteak //uploads.tapatalk-cdn.com/201807 ... cf037f.jpg //uploads.tapatalk-cdn.com/201807 ... e1bc31.jpg
Odesláno z mého SM-N950F pomocí Tapatalk
On je na to rumpál blbej, potkávají se tam 2 svaly proti sobě.. Jinak
Odepsáno Macem...
- Špejlík
- Vášnivý uživatel
- Příspěvky: 852
- Registrován: sob lis 28, 2015 3:00 pm
- Jméno a příjmení: Honza Nesládek
- Bydliště: Kolín
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Jeden typicky letní a lehký obídek
Odepsáno Macem...
- spm
- Člen_SubaruFanClubu
- Příspěvky: 22756
- Registrován: úte kvě 03, 2016 3:19 pm
- Jméno a příjmení: Jan Krajdl
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Jo, asi neukrojil. Ja u toho hoveziho zapasim jeste s jednou veci - neumim to poradne grilovat, jak je to moc vysoky. Vzdycky to pak mam na kraji pripaleny a uvnitr jeste raw nechce me to nekdo naucit grilovat?Špejlík píše:
Vypadá to krásně... Léto je prostě boží... Jen malá poznámka, vypadá to, jestli sis maso neukrojil po vlákně.. To se totiž potom blbě jí...
On je na to rumpál blbej, potkávají se tam 2 svaly proti sobě.. Jinak
Odesláno z mého SM-N950F pomocí Tapatalk
- Špejlík
- Vášnivý uživatel
- Příspěvky: 852
- Registrován: sob lis 28, 2015 3:00 pm
- Jméno a příjmení: Honza Nesládek
- Bydliště: Kolín
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Já mám odgrilováno dost, ale je to kus od kusu. Samozřejmě čím krvavější, tím měkčí. Ale samozřejmě je i znát, pokud si koupíš stařený maso, ideálně suchou cestou. To je měkké. Nicméně kup si vpichový teploměr, ten ti dost pomůže. Pokud nemáš rád krvavé, jako já, tak ideálně je hovězí udělat na nějakých 54 stupňů v jádře a pak ho zabalit třeba do alobalu a nechat aspoň 5 minut odpočinout.Krásně ti dojde a bude to parádní medium, jak si to přestavují češi...spm píše:Jo, asi neukrojil. Ja u toho hoveziho zapasim jeste s jednou veci - neumim to poradne grilovat, jak je to moc vysoky. Vzdycky to pak mam na kraji pripaleny a uvnitr jeste raw nechce me to nekdo naucit grilovat?
Odesláno z mého SM-N950F pomocí Tapatalk
Odepsáno Macem...