Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Odpovědět
Uživatelský avatar
Mira
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 10623
Registrován: úte srp 18, 2009 12:00 am
Jméno a příjmení: Miroslav
Bydliště: Poslední zatáčka před Vídní

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od Mira »

Tazzy píše:Chtěli jsme si po čase dát naší ňamku a koupili jsme si chobotničky v Makru (1kg mražených- garantováno na 800g) za 180 Kč.

Po rozmrazení jsme byli v šoku..... skvělých 224g......určitě to budeme reklamovat, a pár fotkek pošleme na příslušné úřady- klamání zákazníka.

No příště raději koupíme chlazené. Naši tradiční značku neměli.


No tak tahle fotka je opravdu vypovídající. Bohužel o ničem. U mraženého zboží si kupujeme nejdražší vodu. A to nejen u chobotniček, to je u všeho. Dyk je v tom spoustu vody a úplným rozmrazením se ta voda ztratí, tzn. ta hmotnost bude vždy nižší. Najděte si testy mražených ryb a uvidíte, kolik z hmotnosti činí voda (i přes 50% obsahu, umí i 60%) a zmiňovaný Varmuža tam té vody měl taky fakt hodně (mám tam spolužáka a termínu exkurze jsem se pousmál, ukazují všem co oni chtějí aby vidět bylo, je to jen jejich reklama - a funguje :-D ). U chlazeného se podvádí jinak, např. zmiňovaný Albert a jejich "křehčené" kuřecí maso. Bylo dražší než obyčejné, jen napíchaný rychlosolí. Prostě ta posypová sůl z Polska taky něco stojí.
Proto já mražené kupuju jen v kelímku Haagen Dazs.

A co mne naposled dostalo, byl steak v Morisson Pubu v Brně. Byla to strašná flaxa a korunou byla nakrájená okurka na přílohu, kterou před tím kuchař nějak opoměl vybalit z té hygienické fólie a byla naservírovaná i s tou fólií. Tak jsem pak jen filozofoval, jak moc musí bejt někdo natvrdlej, aby tohle udělal? Prostě myslel na něco jiného, filozovoval si při tom jak já potom a nevšiml si, no. ;-D
Každopádně stačilo. A servírka co ji známe z jiné hospody jen pokrčila rameny. Takže bychom mohli majiteli té druhé hospy, kde jsme za dlouholeté štamgasty, doporučit jinou brigádnici. Je totiž normální, že servírky nemají nikde smlouvu, pouze brigádničí a kolují najednou v mnoha různých hospodách. Znám i jinou, kterou jsem potkal už v 5 hodpodách. Takže není divu, že je jim to u ... .
Forester SG XT
ex Impreza 97 s baťohem
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 24183
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od sima »

Hmmm servírky se střídaj jak na kolotoči,delší dobu vydrží většinou jen ty mladé,ani se nedivím,za tu mzdu...přitom neplatí,že majitel-hospodský nemá na to dát jim víc,aspoň tu ne.No když to funguje ještě furt nějak,proč by dal-že,když to nemá v hlavě,že hospoda je hlavně o obsluze =) Mamon je taky droga.
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Uživatelský avatar
Špejlík
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 852
Registrován: sob lis 28, 2015 3:00 pm
Jméno a příjmení: Honza Nesládek
Bydliště: Kolín

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od Špejlík »

Mira píše:

No tak tahle fotka je opravdu vypovídající. Bohužel o ničem. U mraženého zboží si kupujeme nejdražší vodu. A to nejen u chobotniček, to je u všeho. Dyk je v tom spoustu vody a úplným rozmrazením se ta voda ztratí, tzn. ta hmotnost bude vždy nižší. Najděte si testy mražených ryb a uvidíte, kolik z hmotnosti činí voda (i přes 50% obsahu, umí i 60%) a zmiňovaný Varmuža tam té vody měl taky fakt hodně (mám tam spolužáka a termínu exkurze jsem se pousmál, ukazují všem co oni chtějí aby vidět bylo, je to jen jejich reklama - a funguje …
Jen malé technické upřesnění:
Křehčené maso se nesolí DSS, což je zmiňovaná rychlosůl, ale solí kuchyňskou v 0,6% maximálně. Protože pokud by to nasolili dss, která svým složením zabraňuje oxidaci při tepelné úpravě, což je žádané například u uzenin, kde chceme mít barvu červenou, růžovou, nikoli však šedou, tak bys to kuře měl úplně bílý po uvaření.
A hlavně se to dělá kvůli jiné daňové sazbě. Když koupíš ku prsa, je to maso.
Pokud koupíš křehčený, je to polotovar. V tom je celá prasečina.
Ale těch přípravků, kde jíme vodu vyvázanou v masném výrobku jsou mraky, je to děs.
Odepsáno Macem...
Uživatelský avatar
spm
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 22548
Registrován: úte kvě 03, 2016 3:19 pm
Jméno a příjmení: Jan Krajdl

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od spm »

A nebylo to křehčený ještě o tom, že se do toho navíc napere voda, takže hmotnost kuřete stoupne a zákazník si zase koupí kýbl vody za úžasných 180Kč / litr? :-D

Jinak ty zážitky z restaurací mi něco připomnělo... Kdysi jsem si někde dal nějaký vepřový steak. Nevím už z čeho, bylo to celkem libové a pěkný flák masa. Akorát tak trochu nedopečený, uprostřed to bylo prakticky syrové a tudíž i tuhé. Inu, stane se, ale servírka mě uzemnila s tím, že jsem si u vepřového steaku neřekl, jak ho chci propéct, takže ho udělali medium :-DDD
Subaru Outback BH 3.0 H6 Obrázek
Subaru Libero SDX Obrázek
Hyundai i20 1.2 2012 Obrázek
Volkswagen Transporter T4 Syncro 2.5TDI R5 Obrázek
Uživatelský avatar
Špejlík
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 852
Registrován: sob lis 28, 2015 3:00 pm
Jméno a příjmení: Honza Nesládek
Bydliště: Kolín

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od Špejlík »

spm píše:A nebylo to křehčený ještě o tom, že se do toho navíc napere voda, takže hmotnost kuřete stoupne a zákazník si zase koupí kýbl vody za úžasných 180Kč / litr?

Jinak ty zážitky z restaurací mi něco připomnělo... Kdysi jsem si někde dal nějaký vepřový steak. Nevím už z čeho, bylo to celkem libové a pěkný flák masa. Akorát tak trochu nedopečený, uprostřed to bylo prakticky syrové a tudíž i tuhé. Inu, stane se, ale servírka mě uzemnila s tím, že jsem si u vepřového steaku neřekl, jak ho chci propéct, takže ho udělali medium

Ano, u křehčení se přidává. voda. V něčem tu sůl musíš rozpustit. Ale jak říkám, jsou už přípravky, kde más z metráku masa 3 metráky hotového výrobku:-))
Odepsáno Macem...
Uživatelský avatar
spm
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 22548
Registrován: úte kvě 03, 2016 3:19 pm
Jméno a příjmení: Jan Krajdl

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od spm »

Tj těžký, když si to někdo stejně koupí... a ještě budou tvrdit, že na normální maso nemají, přestože přepočteno na váhu masa, který po tepelný úpravě na tom talíři zbyde, to rozhodně levnější nebude <:-<
Subaru Outback BH 3.0 H6 Obrázek
Subaru Libero SDX Obrázek
Hyundai i20 1.2 2012 Obrázek
Volkswagen Transporter T4 Syncro 2.5TDI R5 Obrázek
Uživatelský avatar
OZP
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 4313
Registrován: úte pro 09, 2014 3:36 pm
Jméno a příjmení: Ondřej
Bydliště: Praha

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od OZP »

A proč to teda kupujete a jíte? Go vegan :)))
VW Multivan T6.1 / HAWK- Impreza WRX STI MY2006 / BLOB- Impreza WRX STI MY2003 / EX-Ford Focus combi 1,6 MY2000 RIP†2016 /
V rodině též Levorg MY2017
/ OZP SUBARU Youtube
Uživatelský avatar
spm
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 22548
Registrován: úte kvě 03, 2016 3:19 pm
Jméno a příjmení: Jan Krajdl

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od spm »

Já si kupuju to normální :-) A vůbec, nejez mi jídlo pro moje jídlo :-DDD :-DDD :-DDD
Subaru Outback BH 3.0 H6 Obrázek
Subaru Libero SDX Obrázek
Hyundai i20 1.2 2012 Obrázek
Volkswagen Transporter T4 Syncro 2.5TDI R5 Obrázek
Uživatelský avatar
OZP
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 4313
Registrován: úte pro 09, 2014 3:36 pm
Jméno a příjmení: Ondřej
Bydliště: Praha

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od OZP »

:)
VW Multivan T6.1 / HAWK- Impreza WRX STI MY2006 / BLOB- Impreza WRX STI MY2003 / EX-Ford Focus combi 1,6 MY2000 RIP†2016 /
V rodině též Levorg MY2017
/ OZP SUBARU Youtube
Uživatelský avatar
Špejlík
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 852
Registrován: sob lis 28, 2015 3:00 pm
Jméno a příjmení: Honza Nesládek
Bydliště: Kolín

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od Špejlík »

Chlapci, i já jakožto šéfkuchař a řezník, kdy se moje profese neustále prolínají se již delší dobu odhodlávám, že přestanu žrát maso.
Jediný co je trochu kloudný je hovězí...
Ale když pak jím čerstvou dobrou sekanou, tak si říkám, co to mám za nápady;-)
Odepsáno Macem...
goha
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 1862
Registrován: pon srp 10, 2015 3:37 pm
Bydliště: Hradec Králové

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od goha »

Před čtyřmi a třemi lety jsem si "udělal" vlastní brojlery ... 30 a 40ks. Krmeno vlastními bramborami a pšenicí (kupovanou). Ob den jsem vařil 18kg brambor po dobu tři měsíce. Ale potom ... to se vůbec nedá srovnat s tím, co je na krámě.
Forejs SG, 11/03, 2.0 92kW + nové LPG.
Uživatelský avatar
M a r c e l
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 15410
Registrován: pát úno 05, 2010 2:58 pm
Jméno a příjmení: Martin Fabian
Bydliště: Středozem B-)
Kontaktovat uživatele:

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od M a r c e l »

přesně, na mase neni nic špatnýho (čímž nic proti nikomu, kdo z jakýchkoliv důvodů má opačný názor, o tom debata není), ale musí to být maso!
M a r c e l B -)

FORESTER 2.0 XT SG AT 04 (iXTéčko)
FORESTER 2.0 Sturbo SF MT-R 00 LPG (TEJPRESTR)
OPEL TIGRA 1.6 KROSTIGRA
MULTICAR M25 4x2 MULA
IMPREZA 2.0 WRX STI 02 (BERUŠKA)
<Scenic 2.0<Felicia Combi 1.2LXI LPG<3x GARDE<120LS<110L<kolo<plastová Tatra<odrážedlo<kočárek
Uživatelský avatar
ybrcek
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 5315
Registrován: sob lis 12, 2016 8:54 pm
Jméno a příjmení: Martin Vetyška
Bydliště: Půlpánov u Štatlu
Kontaktovat uživatele:

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od ybrcek »

Jen dotaz. Je tu i vlákno o víně?

posláno z sgs6
AUDI quattro A6 Avant 2,7V6 TDI
ex Tribeca 3,6 H6
ex Forester 2,5 XT SG9
ex VeCe GTS 1,9CDTI
ex VeBe CC 2,5V6
ex Kadett GSi 2,0i
ex Škoda 100
ex Škoda 110R

http://www.drkteam.cz/team_member/martin-vetyska/
KTM 950 SuperEnduroR
Uživatelský avatar
Pavlos
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 789
Registrován: ned zář 06, 2009 8:23 pm
Jméno a příjmení: Pavel šajdák
Bydliště: Chropyně

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od Pavlos »

ybrcek píše:Jen dotaz. Je tu i vlákno o víně?

posláno z sgs6
To asi není ale jednou do roka je tu sraz za vínem
Uživatelský avatar
ybrcek
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 5315
Registrován: sob lis 12, 2016 8:54 pm
Jméno a příjmení: Martin Vetyška
Bydliště: Půlpánov u Štatlu
Kontaktovat uživatele:

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od ybrcek »

A není to málo ?
Já kostuju skoro denně Obrázek

posláno z sgs6
AUDI quattro A6 Avant 2,7V6 TDI
ex Tribeca 3,6 H6
ex Forester 2,5 XT SG9
ex VeCe GTS 1,9CDTI
ex VeBe CC 2,5V6
ex Kadett GSi 2,0i
ex Škoda 100
ex Škoda 110R

http://www.drkteam.cz/team_member/martin-vetyska/
KTM 950 SuperEnduroR
Odpovědět

Zpět na „Dům, dílna, zahrada“