Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Odpovědět
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 24183
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od sima »

Tak to má být,každému co mu chutná a dělá dobře =) Já už tvrdý alkohol zas vůbec nepiju,jen sem tam slivku,ale tj lék,jinak jen dobré pííívo.
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Uživatelský avatar
Mareka
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 2591
Registrován: čtv bře 24, 2011 8:25 pm
Jméno a příjmení: Marek
Bydliště: Ostrava

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od Mareka »

Piju všechno co vidím. Ale vidím jen to, co teče. :-)
Forester XT 2.5 EcuTek 1 (06), ex Forester XT 2.0 EcuTek 2 (02), Forester 2.0 (99)
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 24183
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od sima »

Tak když je krize,taky bych vysál i mrtvému z ucha jak se říká :-D pro další chytré kolemjdoucí je to jen :-| ;)
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Uživatelský avatar
Mira
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 10623
Registrován: úte srp 18, 2009 12:00 am
Jméno a příjmení: Miroslav
Bydliště: Poslední zatáčka před Vídní

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od Mira »

Já jednou dostal napít čaje. Tatranského a myslel jsem, že bude po mě. A to měl jen 62%. Ten černej bude cesta do pekel - 82 volume. A mezi tím máte i 72. Opravdu kvalitní nabídka čajů od 32%. Já osobně asi raději jen tatra mléko.
Forester SG XT
ex Impreza 97 s baťohem
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 24183
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od sima »

Tatra čaje sem tam dám,na xantia srazech,když dorazí slovenští bratři,taky občas doma,když se sešla rodina-menšina příbuzenstva z manželčiny strany je ze slovenska.Není to špatné a ty volume mě nevadí,naopak,aspoň to má grády a člověk si to jen musí umět rozložit,není to holt voda :-) Nevyhledávám to,ale na košt jeden dva to není špatné.No vidíte to,dnešní slivka se dělá běžně na valachoch cirka 52%.Jen voděnka,ale přesto nevím proč mě přijde silnější :-)
Najdou se jedinci co pálí tvrdošíjně pálenku na víc volume,na slovensku byla běžná 70-80%,ale to i tady v jedné vsi u mezříča se pálí silnější slivka,místní to maj rádi :-) =) Tj teprv kolotoč :-D
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Uživatelský avatar
Mira
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 10623
Registrován: úte srp 18, 2009 12:00 am
Jméno a příjmení: Miroslav
Bydliště: Poslední zatáčka před Vídní

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od Mira »

Slivka by měla mít aspoň 55, jinak nepálí jak má. Ale fakt, že voděnkáři mají těch 52-53. Jen voda navíc aby vypálili víc. :-D
Před lety jsme pálili špendlíkovicu a s těma 55 se to dalo pít. ;-D
Forester SG XT
ex Impreza 97 s baťohem
Uživatelský avatar
Stefan
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Příspěvky: 258
Registrován: čtv srp 04, 2016 8:34 am
Jméno a příjmení: Štefan Cimbalík
Bydliště: SK, BB, LC

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od Stefan »

Kvalitná Slivka by mala mať okolo 56°, pri silnejšej už nevychutnáš chuť a to predsa nie je účel.
Ten Tatranec, okrem tých slabších, je vlastne určený do čaju. My si tiež v zime dávame s priateľkou horúci tea s tatratea keď prídeme z hory, z lyžovačky, jednoducho z mrazu a najviac sa nám osvedčil čierny čaj s 52°. Samotný ho nepijeme. :*)(*:
Nikdy sa nevzdávaj!
Mitsubishi Pajero II 3,5 6V
Jeep Grand Cherokee WG
Ex. Subaru Forester MY 2007 IM
Ex. TLC 90 +2" Ultimate suspension
Ex. THilux +2" OME
alman
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Příspěvky: 336
Registrován: stř bře 09, 2011 8:51 pm
Jméno a příjmení: Ales Novák
Bydliště: u Kladna

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od alman »

Před lety jsem se napil Absintu. Nemá to žádnou chuť, protože nervové buňky v jazyku mi umřely jako první.
Subaru Outback 2.5i MY16
spotreby.cz
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 24183
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od sima »

Mira píše:Slivka by měla mít aspoň 55, jinak nepálí jak má. Ale fakt, že voděnkáři mají těch 52-53. Jen voda navíc aby vypálili víc.
Před lety jsme pálili špendlíkovicu a s těma 55 se to dalo pít.
Míra ty 2-3 % nemáš šanci poznat :-) Jo dřív se dávalo většinou 55 %,ale poslední dobou,když jsem v pálenici tak slyším většinou-spočtěte to na 52 %.Spíš snad aby byla jemnější...Slivka je pak hlavně stejně o chuti a oheň je v hubě vždy,teda krátce,pak je to jen o šmaku a víš jaké jsou další důležité profláklé známky dobré slivky-nesmí tě kopnout v hubě jakoby zpátky,musí to být příjemný "oraz",kapku se možeš i otřepat a pak hlavně začne hřát v gachorku,musí vonět,hlavně pak i po rozetření na dlani,řetízkovat by prý měla taky atd atd.No a pak nej recenze je,že se rychle vypařuje,sviňa,asi je to fakt samá voda :-) ;)
Jo PRAVÉ špendlíky to je už dnes vzácnost,měli jsme jen velký u babičky,už není,skvělá slivka z něj,ale to už jsme tu kdysi řešili,je to vůbec téma silně konkurující olejům!
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Uživatelský avatar
ybrcek
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 5315
Registrován: sob lis 12, 2016 8:54 pm
Jméno a příjmení: Martin Vetyška
Bydliště: Půlpánov u Štatlu
Kontaktovat uživatele:

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od ybrcek »

Nalupy v rakousku to jest radostObrázek
AUDI quattro A6 Avant 2,7V6 TDI
ex Tribeca 3,6 H6
ex Forester 2,5 XT SG9
ex VeCe GTS 1,9CDTI
ex VeBe CC 2,5V6
ex Kadett GSi 2,0i
ex Škoda 100
ex Škoda 110R

http://www.drkteam.cz/team_member/martin-vetyska/
KTM 950 SuperEnduroR
Uživatelský avatar
ybrcek
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 5315
Registrován: sob lis 12, 2016 8:54 pm
Jméno a příjmení: Martin Vetyška
Bydliště: Půlpánov u Štatlu
Kontaktovat uživatele:

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od ybrcek »

Tak je někdy hezky na světě
Obrázek
AUDI quattro A6 Avant 2,7V6 TDI
ex Tribeca 3,6 H6
ex Forester 2,5 XT SG9
ex VeCe GTS 1,9CDTI
ex VeBe CC 2,5V6
ex Kadett GSi 2,0i
ex Škoda 100
ex Škoda 110R

http://www.drkteam.cz/team_member/martin-vetyska/
KTM 950 SuperEnduroR
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 24183
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od sima »

Ybrcku,ty si to zas zjevně vychutnáváš :-D :-DJen zas ty paprčále na foto,nespletl jsi si to se seznamkou??? :-DDD Zjevně topíš doma vydatně,nebo tě už hřeje druhá pistole vínka.
Já musím včil s ležákem končit,jdu ráno stachanovat.
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Uživatelský avatar
ybrcek
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 5315
Registrován: sob lis 12, 2016 8:54 pm
Jméno a příjmení: Martin Vetyška
Bydliště: Půlpánov u Štatlu
Kontaktovat uživatele:

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od ybrcek »

Ja su kluk z vysociny nevím co je zima
AUDI quattro A6 Avant 2,7V6 TDI
ex Tribeca 3,6 H6
ex Forester 2,5 XT SG9
ex VeCe GTS 1,9CDTI
ex VeBe CC 2,5V6
ex Kadett GSi 2,0i
ex Škoda 100
ex Škoda 110R

http://www.drkteam.cz/team_member/martin-vetyska/
KTM 950 SuperEnduroR
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 24183
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od sima »

:-D :-D Tvrďák.Hlavně když se degustuje,tj warm potem.Ale to neomlouvá,že tohle jsme vidět tak úplně zase nemuseli :-DDD ;) ;)
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Uživatelský avatar
ybrcek
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 5315
Registrován: sob lis 12, 2016 8:54 pm
Jméno a příjmení: Martin Vetyška
Bydliště: Půlpánov u Štatlu
Kontaktovat uživatele:

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od ybrcek »

Xlupaty haxny no ... si nebyl na vojne?
AUDI quattro A6 Avant 2,7V6 TDI
ex Tribeca 3,6 H6
ex Forester 2,5 XT SG9
ex VeCe GTS 1,9CDTI
ex VeBe CC 2,5V6
ex Kadett GSi 2,0i
ex Škoda 100
ex Škoda 110R

http://www.drkteam.cz/team_member/martin-vetyska/
KTM 950 SuperEnduroR
Odpovědět

Zpět na „Dům, dílna, zahrada“