Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Odpovědět
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 24291
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od sima »

Tak jo, nedal jsem to, mám podobně jako Šaman či Hamoun a vesměs tu ostatní všichni :-) slabě vyvinutou silnou vůli.
Já bych to tu nadále nepopisoval, ale tj opravdu mana, boží mana! Bůčes, chléb, okurčička, hořčice, jen kousek jsem dal, je to úžasný zážitek :-D =) (*_^) |,,,,
Mimořádně dráždí chuťové pohárky.
Tak včil cigárko, svijany máz a jsem v sedmém nebi :-)
Pečení ve starých kachláčích nás jen utvrdilo o tom, že jídlo není zdaleka jen o super hyper troubách, to teda vůbec ne, je to úplně jedno, musí se krmě, pochutina hlavně připravovat poctivě, s láskou a radostí, tak je to přátelé :-)
No a taky je samozřejmě stěžejní surovina, maso, tenhle bůčes byl krásně prorostlý, hodně masa, nebo jinak- tak akorát.
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Uživatelský avatar
hamoun
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 19030
Registrován: ned čer 12, 2011 9:16 pm
Jméno a příjmení: Petr Hanek
Bydliště: Kravaře

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od hamoun »

marek: vypada to paradne ... :)
s pritelknyni teda zadna sranda .. snad ti to tam vydrzi :)

sima: mel bys pochopit, ze ne vsecko je zde na foru povoleno ... a ze neco muze byt i trestnym cinem .. podle me je muceni lidi kolem sebe zcela neprijatelna disciplina :)
.. mas to NADHERNE :)
škoda superb
ex WRX 2008
vrtasp
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 1199
Registrován: čtv říj 01, 2009 9:40 pm
Jméno a příjmení: Petr Vrtilka
Bydliště: Kyšice okr.Kladno
Kontaktovat uživatele:

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od vrtasp »

Souhlasím s Hamounem:):)
Uživatelský avatar
Šaman
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 3074
Registrován: úte zář 08, 2009 10:26 pm
Bydliště: Kateřinice

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od Šaman »

Susede, Ty provokatére...ale máš to nádherné. To každopádně.
Já se musel spokojit s částmi ptactva. :-)
Přílohy
IMG_20210418_112444.jpg
Subaru Forester 2.0X MT SocialEdition z roku 2005 (Lesník) + Honda Vision - Soptík + SsangYong Tivoli 4wd (Ssasanka) no a Obluda (cétéem Scroll xpert 2020)
Uživatelský avatar
Tapan
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 14818
Registrován: úte kvě 16, 2017 8:13 am
Jméno a příjmení: Štěpán Z.
Bydliště: Zliv (České Budějovice)

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od Tapan »

Jen počkejte, až tu Hamoun pověsí recenzi na nový gril :-)
Lvl. 1 Subaru Necromancer

Outback BP H6, Impreza GG Wagon 2.0, Justy KAD ECVT, 2x Libero E12
Uživatelský avatar
hamoun
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 19030
Registrován: ned čer 12, 2011 9:16 pm
Jméno a příjmení: Petr Hanek
Bydliště: Kravaře

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od hamoun »

kdyz uz me Tapan napraskal ...

tak tedy Rib Eye ... :)

start
20210418_120450.jpg
jde na odpocinek ...
20210418_121154.jpg
pro divaky .. ja takto zlikvidoval tretinu ..
20210418_121551.jpg
zbytek (asi pul kila) na well done .. protoze cele medium by moje vntrnosti neprezily ... :)
20210418_122820.jpg
svet se zpomalil, uklidnil .. a dostal smysl ... ;-D

Odesláno z mého SM-G781B pomocí Tapatalk
škoda superb
ex WRX 2008
SWRT
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Příspěvky: 595
Registrován: sob črc 10, 2010 7:09 pm
Jméno a příjmení: Daniel Docekal

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od SWRT »

Pekny kousek... Kde nakupujes maso?
vrtasp
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 1199
Registrován: čtv říj 01, 2009 9:40 pm
Jméno a příjmení: Petr Vrtilka
Bydliště: Kyšice okr.Kladno
Kontaktovat uživatele:

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od vrtasp »

Jj pěkný kousek masíčka máš:) tedy byl;)
Naposledy upravil(a) vrtasp dne ned dub 18, 2021 4:24 pm, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
hamoun
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 19030
Registrován: ned čer 12, 2011 9:16 pm
Jméno a příjmení: Petr Hanek
Bydliště: Kravaře

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od hamoun »

clovece .. "normalne" v Globuse :)
je to vakuove balene po kusech s popisem, co je co :)

Odesláno z mého SM-G781B pomocí Tapatalk
škoda superb
ex WRX 2008
Uživatelský avatar
Šaman
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 3074
Registrován: úte zář 08, 2009 10:26 pm
Bydliště: Kateřinice

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od Šaman »

Hmmm, tak I.P.Pavlov by ze mne měl radost. Hamoune, moc pěkně si to dávkuješ a ta filozofie - luxus.
Subaru Forester 2.0X MT SocialEdition z roku 2005 (Lesník) + Honda Vision - Soptík + SsangYong Tivoli 4wd (Ssasanka) no a Obluda (cétéem Scroll xpert 2020)
SWRT
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Příspěvky: 595
Registrován: sob črc 10, 2010 7:09 pm
Jméno a příjmení: Daniel Docekal

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od SWRT »

hamoun píše:clovece .. "normalne" v Globuse
je to vakuove balene po kusech s popisem, co je co
Ja kupuji vetsinou v albertu... Ale je treba natrefit na pekny kousek.... Nevim jak nekdo ureze steak.,ktery je urezany ze sikma... Globus mam z ruky ale budu se muset tam kouknout
Odesláno z mého SM-G781B pomocí Tapatalk
Uživatelský avatar
hamoun
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 19030
Registrován: ned čer 12, 2011 9:16 pm
Jméno a příjmení: Petr Hanek
Bydliště: Kravaře

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od hamoun »

doplnuji info o mase ...
je to zafoliovane. vybiram si sam konkretni maso ...
kdyby to bylo z pultu z neceho bez kontroly, tak bych na to kaslal ..

Obrázek

Odesláno z mého SM-G781B pomocí Tapatalk
škoda superb
ex WRX 2008
Uživatelský avatar
podvlada
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 10634
Registrován: úte led 01, 2019 5:43 pm
Jméno a příjmení: Vláďa Podlešák
Bydliště: Plzeň

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od podvlada »

Petře, ten steak vypadá pěkně, ale úpravu to chce ještě dopilovat. Ne že bych měl nějaký právo poučovat, tolik steaků jsem zas neudělal, ale dostal jsem už pár rad - čím vyšší maso je tím nižší teplotou a déle je potřeba upravovat, čím nižší maso, tím vyšší teplota a kratší čas. Ten střed máš syrovej, to není medium, ani medium-rare, to je na kraji well done a střed raw :-) až vychytáš, aby to bylo celý medium, tak to celý medium sníst zvládneš ;-)
Subaru Outback '04 BP 3.0 H6 180 kW <vlákno zde> Obrázek
Subaru Forester '05 SG 2.0 H4 92 kW <vlákno zde> Obrázek
ex Ford Mondeo II '00 1.8 I4 85kW
ex Alfa 156 '99 2.5 V6 140kW CUORE SPORTIVO!
Uživatelský avatar
hamoun
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 19030
Registrován: ned čer 12, 2011 9:16 pm
Jméno a příjmení: Petr Hanek
Bydliště: Kravaře

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od hamoun »

super ! priste snizim teplotu :)

ja jedl vzdycky steaky rare-rare ...
a tim vzdycky myslim jen tech par kousku, co jsem kdy mel ...

nicmene .. to finalni well-done bylo moc dobre .. mekoucke, ... stavy z toho bylo, jak bych to vymachal ve vode :)

a .. chutnalo mi to i v te "divoke" uprave :)

bylo to delano na 230 ... muzu jit az na 160 ... a cekat na vnitrni spravnou teplotu dele .. :)

evidentne musim s testy pokracovat !!!!

ja to dopiluju :)

diky :)




Odesláno z mého SM-G781B pomocí Tapatalk
škoda superb
ex WRX 2008
Uživatelský avatar
Tapan
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 14818
Registrován: úte kvě 16, 2017 8:13 am
Jméno a příjmení: Štěpán Z.
Bydliště: Zliv (České Budějovice)

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od Tapan »

Má Vláďa pravdu, že ten střed je asi dost málo. Teda ne že by mi to takhle nechutnalo, to určitě jo, ale blbě se to pak krájí :-)
Lvl. 1 Subaru Necromancer

Outback BP H6, Impreza GG Wagon 2.0, Justy KAD ECVT, 2x Libero E12
Odpovědět

Zpět na „Dům, dílna, zahrada“