Kde dobře vaří a kde Vám uvaří šlichtu
- Tomáš1002
- Závislý uživatel
- Příspěvky: 2649
- Registrován: čtv říj 01, 2009 5:14 pm
- Jméno a příjmení: Tomáš Raška
- Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kde dobře vaří a kde Vám uvaří šlichtu
V jednom z prvních příspěvků tohoto tématu jsem doporučoval Boučkův statek na Malé Skále, musím bohužel své doporučení změnit :686: .
Už podruhé jsem tam dostal na stůl okoralé knedlíky a minule také viděl kuchařku, jak procházela lokálem s knedlíky balenými v celofánu, tedy kupovanými. V mrazáku na zmrzlinu, který mají na veřejně přístupné chodbě, se skví mražené základy do svíčkové a podobné lahody, takže žádná domácí kuchyně.
A to, co mi nalili do sklenice jako "nealko Svijany", tak to byl nejhnusnější nápoj vydávající se za pivo v posledních mnoha letech (asi jim docházel sud, šílenej větrák odpuzující chuti).
Krásné prostředí zůstává, ale "poctivá domácí kuchyně" to fakt není. Možná by bylo lepší, kdyby nenabízeli úplně zbytečně skoro 30 druhů jídla, ale třeba jen 7 - 10, ale opravdu poctivých :655: .
Mám obavu, že opojeni vlastním úspěchem začínají těžit jen z dobrého jména a to se jim krutě vymstí. Mimochodem, obávám se, že totéž platí o Svijanském pivovaru, jejich lahvové pivo už zdaleka není tím, co bývalo před takovými pěti lety, přešel jsem na jiné značky :686: .
Už podruhé jsem tam dostal na stůl okoralé knedlíky a minule také viděl kuchařku, jak procházela lokálem s knedlíky balenými v celofánu, tedy kupovanými. V mrazáku na zmrzlinu, který mají na veřejně přístupné chodbě, se skví mražené základy do svíčkové a podobné lahody, takže žádná domácí kuchyně.
A to, co mi nalili do sklenice jako "nealko Svijany", tak to byl nejhnusnější nápoj vydávající se za pivo v posledních mnoha letech (asi jim docházel sud, šílenej větrák odpuzující chuti).
Krásné prostředí zůstává, ale "poctivá domácí kuchyně" to fakt není. Možná by bylo lepší, kdyby nenabízeli úplně zbytečně skoro 30 druhů jídla, ale třeba jen 7 - 10, ale opravdu poctivých :655: .
Mám obavu, že opojeni vlastním úspěchem začínají těžit jen z dobrého jména a to se jim krutě vymstí. Mimochodem, obávám se, že totéž platí o Svijanském pivovaru, jejich lahvové pivo už zdaleka není tím, co bývalo před takovými pěti lety, přešel jsem na jiné značky :686: .
Subaru Forester 2,5XT 2011
- dulas
- Zkušený uživatel
- Příspěvky: 533
- Registrován: čtv lis 24, 2011 9:44 pm
- Jméno a příjmení: Radovan Drahorád
- Bydliště: Alšovice
Re: Kde dobře vaří a kde Vám uvaří šlichtu
Tomáš1002: s těma Svijanama máš pravdu, tady na severu se točej fšude a když nastane doba stánků, tak se občas vyskytne nepitelná várka :666: :666: a to jak u sudu, tak i ve flaškách :666: (nestíhaj vařit)
Celkem slušný pifko je Rohozecký (je to Svijanskej pivovar, ale chuťově zatim bylo stabil )
Celkem slušný pifko je Rohozecký (je to Svijanskej pivovar, ale chuťově zatim bylo stabil )
ex2x Subaru Legacy 2.0 LPG
ex Subaru Legacy 2.5 LPG
ex Subaru Impreza 1.6 LPG
exSubaru Forester 2.0 Sturbo (1999)
Subaru Outback 2.5 LPG
ex Subaru Legacy 2.5 LPG
ex Subaru Impreza 1.6 LPG
exSubaru Forester 2.0 Sturbo (1999)
Subaru Outback 2.5 LPG
- martinant
- Závislý uživatel
- Příspěvky: 2215
- Registrován: úte čer 28, 2011 8:12 am
- Jméno a příjmení: Martin Antoš
- Bydliště: Rokytnice n. Jiz.
Re: Kde dobře vaří a kde Vám uvaří šlichtu
Rohozec :657:dulas píše:Tomáš1002: s těma Svijanama máš pravdu, tady na severu se točej fšude a když nastane doba stánků, tak se občas vyskytne nepitelná várka :666: :666: a to jak u sudu, tak i ve flaškách :666: (nestíhaj vařit)
Celkem slušný pifko je Rohozecký (je to Svijanskej pivovar, ale chuťově zatim bylo stabil )
Odesláno z rozežranýho jabka.
Subaru Impreza 2.0 GH MT MY 08. 11,2l/100km
ex. Subaru Impreza 2.0 gl MT MY96.
Subaru Impreza 2.0 GH MT MY 08. 11,2l/100km
ex. Subaru Impreza 2.0 gl MT MY96.
- Tomáš1002
- Závislý uživatel
- Příspěvky: 2649
- Registrován: čtv říj 01, 2009 5:14 pm
- Jméno a příjmení: Tomáš Raška
- Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kde dobře vaří a kde Vám uvaří šlichtu
Rohozec jistě, máme tady na fóru na něj odborníka, že jo, Pavle :pr: .
Rohozce vypiju asi nejvíc, točej ho u nás v hasičně, dobré a lehké pití, desítky se dá vypít prakticky neomezené množství a ráno je úplně v pohodě. Zato jedenáctka je sice dobrota, ale ukrutnej bolehlav :839: .
Dneska jsem si dal po obědě nealko Lobkowicz (vařeno v Protivíně) a je to asi nejlepší nealko, jaký jsem kdy pil. Že to nemá volty se dá poznat až z lehkého chuťového ocásku, jinak to chutná jak normální pivo, fakt zdařilé :supeer: .
Rohozce vypiju asi nejvíc, točej ho u nás v hasičně, dobré a lehké pití, desítky se dá vypít prakticky neomezené množství a ráno je úplně v pohodě. Zato jedenáctka je sice dobrota, ale ukrutnej bolehlav :839: .
Dneska jsem si dal po obědě nealko Lobkowicz (vařeno v Protivíně) a je to asi nejlepší nealko, jaký jsem kdy pil. Že to nemá volty se dá poznat až z lehkého chuťového ocásku, jinak to chutná jak normální pivo, fakt zdařilé :supeer: .
Subaru Forester 2,5XT 2011
- VDC
- Předseda klubu
- Příspěvky: 49179
- Registrován: ned črc 26, 2009 12:00 am
- Jméno a příjmení: Tomáš Vlasák
- Bydliště: Srázná 477/16a, Plzeň
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kde dobře vaří a kde Vám uvaří šlichtu
Včera jsme se stavěli cestou z Hynčic v Čestické hospodě, u cesty za Kostelcem nad Orlicí a musím říct, že super. Přesto, že bylo poměrně plno, evidentně se jedná o oblíbenej podnik, tak jsme na polévku vůbec nečekali a hlavní chod jsme dostali do 15 minut. Ceny doslova lidové, 80 pětek za dobrou hotovku je lidovka. Naprostá spokojenost. :850:
http://monstersubaru.eu
https://www.instagram.com/vdc.monstersubaru/
Subaru Outback 3,0 H6 '01
Toyota Previa 4WD 2.4 ´97
https://www.instagram.com/vdc.monstersubaru/
Subaru Outback 3,0 H6 '01
Toyota Previa 4WD 2.4 ´97
- Tomáš1002
- Závislý uživatel
- Příspěvky: 2649
- Registrován: čtv říj 01, 2009 5:14 pm
- Jméno a příjmení: Tomáš Raška
- Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kde dobře vaří a kde Vám uvaří šlichtu
Po zkouškách na gympl (výsledek ještě nevíme) jsem vzal syna na oběd do pizzerie Prosecco na Proseku. Fakt dobré jídlo, dobré prostředí.
Za mínus považuju to, že tam točí Stellu (60,- Kč za půllitr). Já tahle europiva, vařená obřími pivovary a podpořená nějakou reklamní kampaní, v níž kreativci velmi úporně a úspěšně soutěží o co nejblbější nápady, záměrně bojkotuju, ale tady nebylo na výběr. Potvrdil jsem si, že chuť té tekutiny je fakt odporná, žádný říz, mdlé, jak když ve vesnické putyce točí poslední ze sudu. Idiotská reklama, jak nějaký sjetý týpek odkrajuje pěnu nožem, k tomu docela sedí. Hnus :725: :725: . Půjdu si spravit chuť Bernardem :supeer: .
Za mínus považuju to, že tam točí Stellu (60,- Kč za půllitr). Já tahle europiva, vařená obřími pivovary a podpořená nějakou reklamní kampaní, v níž kreativci velmi úporně a úspěšně soutěží o co nejblbější nápady, záměrně bojkotuju, ale tady nebylo na výběr. Potvrdil jsem si, že chuť té tekutiny je fakt odporná, žádný říz, mdlé, jak když ve vesnické putyce točí poslední ze sudu. Idiotská reklama, jak nějaký sjetý týpek odkrajuje pěnu nožem, k tomu docela sedí. Hnus :725: :725: . Půjdu si spravit chuť Bernardem :supeer: .
Subaru Forester 2,5XT 2011
- Tomáš1002
- Závislý uživatel
- Příspěvky: 2649
- Registrován: čtv říj 01, 2009 5:14 pm
- Jméno a příjmení: Tomáš Raška
- Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kde dobře vaří a kde Vám uvaří šlichtu
Po čtyřdenním cykloputování s kamarádem jsem se zase utvrdil v tom, že úroveň drtivé většiny českých restaurací je naprosto katastrofální. Fakt mám pocit, že se všichni zbláznili, majitelé, kuchaři i hosti, že smyslem už není jídlo či pití samotné, ale "hlavně aby to bylo co nejlevnější". Kreativita většiny kuchařů se omezuje na to, zda "meníčko" bude stát 65 nebo 69 a na vymýšlení debilních názvů pokrmů :713: .
Přijet do cizího města a najít "na blind" restauraci, kde člověk nenarazí na katastrofu, je fakt problém. Nejsem snob libující si v "hoch" hospodách, stačí mi úplně normální, neojebané, poctivé a slušně uvařené jídlo. Jenže místo toho člověk naráží na vyschlé maso, přesolené těstoviny, omáčky z prášku, oschlou "oblohu" a to vše bez ladu a skladu nakydané na talíř.
Měl jsem za to, že Pohlreicha viděli snad už všichni a že ta největší zvěrstva budou mizet, ale prd. Je to furt stejné a k tomu ještě ignorace většiny personálu, který je líný, je mu jedno, že má před hospodou bordel, dveře do ní nikdo neumyl několik let a podobně.
A tak mi radost udělaly dva podniky, které se tomuhle šedému průseru vymykaly: Holiday v Třebíči, kde jídlo mělo duši a myšlenku http://www.cafebarholiday.cz/ a pak naprosto úžasný podnik v Jindřichově Hradci, Udírna http://udirna.com/, kde mě nadchla reklama na okně: "Největší, nejhezčí a nejdražší burger ve městě" :826: . Aspoň někdo, kdo je pyšný na to, co dělá a nemyslí si, že všechno musí bejt furt hlavně levný :839: .
Bohužel na oba podniky jsme narazili až poté, co jsme si dali nějaký hnus někde jinde, ale stálo za to porušit "dietní" zásady a vylepšit si chuť druhou večeří :826:
Přijet do cizího města a najít "na blind" restauraci, kde člověk nenarazí na katastrofu, je fakt problém. Nejsem snob libující si v "hoch" hospodách, stačí mi úplně normální, neojebané, poctivé a slušně uvařené jídlo. Jenže místo toho člověk naráží na vyschlé maso, přesolené těstoviny, omáčky z prášku, oschlou "oblohu" a to vše bez ladu a skladu nakydané na talíř.
Měl jsem za to, že Pohlreicha viděli snad už všichni a že ta největší zvěrstva budou mizet, ale prd. Je to furt stejné a k tomu ještě ignorace většiny personálu, který je líný, je mu jedno, že má před hospodou bordel, dveře do ní nikdo neumyl několik let a podobně.
A tak mi radost udělaly dva podniky, které se tomuhle šedému průseru vymykaly: Holiday v Třebíči, kde jídlo mělo duši a myšlenku http://www.cafebarholiday.cz/ a pak naprosto úžasný podnik v Jindřichově Hradci, Udírna http://udirna.com/, kde mě nadchla reklama na okně: "Největší, nejhezčí a nejdražší burger ve městě" :826: . Aspoň někdo, kdo je pyšný na to, co dělá a nemyslí si, že všechno musí bejt furt hlavně levný :839: .
Bohužel na oba podniky jsme narazili až poté, co jsme si dali nějaký hnus někde jinde, ale stálo za to porušit "dietní" zásady a vylepšit si chuť druhou večeří :826:
Subaru Forester 2,5XT 2011
- quickly
- Místopředseda klubu
- Příspěvky: 16146
- Registrován: pát srp 14, 2009 12:00 am
- Jméno a příjmení: Daniel Rychlý
- Bydliště: Hradubice
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kde dobře vaří a kde Vám uvaří šlichtu
Jsem teď v Humpolci, kde spolupořádám seminář pro mikroregiony a na jídle jsme byli v super restauraci http://www.papasgarden.cz . Velké porce, dostatečně rychle připravené a výborná chuť. Jen tam mají točené nealko pivo Bernarda :655: . Vřele doporučuji.
quickly
Outback BS 2.5 MY19 Outback BR 3.6R MY10
Legacy BR 2.0 MY15
ex Legacy BL SpecB AT 9.8 l/100 124 tkm
ex Forester SJ CVT 7.3 l/100 km 267 tkm
ex Forester SH 2.0D 6.7 l/100km 218 tkm
Outback BS 2.5 MY19 Outback BR 3.6R MY10
Legacy BR 2.0 MY15
ex Legacy BL SpecB AT 9.8 l/100 124 tkm
ex Forester SJ CVT 7.3 l/100 km 267 tkm
ex Forester SH 2.0D 6.7 l/100km 218 tkm
- catana
- Závislý uživatel
- Příspěvky: 3258
- Registrován: ned kvě 08, 2011 1:39 pm
- Jméno a příjmení: Petr
- Bydliště: Jizni Australie
Re: Kde dobře vaří a kde Vám uvaří šlichtu
Byli jsme hodně spokojení s Fontana Pizzeria v Budějovicích (Náměstí Přemysla Otakara II. 12/8, 370 01 České Budějovice). Výborné jídlo a přátelské ceny. Takže doporučujeme.
ex. Subaru Outback 3.6R Premium, MY2011
ex. Toyota GTS 86, 6MT, MY2014
ex. Subaru Impreza 2.0D XV, 6MT, MY2011
ex. Toyota GTS 86, 6MT, MY2014
ex. Subaru Impreza 2.0D XV, 6MT, MY2011
- Ricky001
- Uživatel fóra
- Příspěvky: 128
- Registrován: stř srp 18, 2010 12:53 pm
- Jméno a příjmení: Petr Porš
- Bydliště: Litomyšl
Re: Kde dobře vaří a kde Vám uvaří šlichtu
Jestli někdo budete mít cestu kolem Litomyšle, tohle taky stojí za návštěvu: http://uzbehlika.cz/www/
Hezký prostředí, dobrá obsluha a výborná kuchyně.
Jedinou vadou na kráse je to, že se ještě vezou na vlně slávy pořadu Zdeňka Pohlreicha a je proto lepší zavolat
předem a rezervovat si místo.
Hezký prostředí, dobrá obsluha a výborná kuchyně.
Jedinou vadou na kráse je to, že se ještě vezou na vlně slávy pořadu Zdeňka Pohlreicha a je proto lepší zavolat
předem a rezervovat si místo.
Subaru Forester 2.0i MT MY00
BMW R1200GS 2008
BMW R1200GS 2008
- kiti
- Závislý uživatel
- Příspěvky: 3387
- Registrován: pát kvě 18, 2012 7:12 pm
- Jméno a příjmení: Květoš
- Bydliště: Brno-venkov
Re: Kde dobře vaří a kde Vám uvaří šlichtu
ahoj všichni,
při náhodné cestě přes Hlinsko jsme se asi v polovině roku 2011 stavili ve Zlaté studni na začátku Hlinska (ulice Poličská) a pstruh se žampiony nebyl vubec špatný. Od té doby jsem tam byl asi ještě dvakrát a jídlo bylo vždy dobré a ochotný a slušný personál. KITI
při náhodné cestě přes Hlinsko jsme se asi v polovině roku 2011 stavili ve Zlaté studni na začátku Hlinska (ulice Poličská) a pstruh se žampiony nebyl vubec špatný. Od té doby jsem tam byl asi ještě dvakrát a jídlo bylo vždy dobré a ochotný a slušný personál. KITI
Forester 2,5 XT 2010 manuál
- HAD
- Člen_SubaruFanClubu
- Příspěvky: 1464
- Registrován: pon črc 27, 2009 12:00 am
- Jméno a příjmení: Vladimír Šitavanc
- Bydliště: Liberec
Re: Kde dobře vaří a kde Vám uvaří šlichtu
Včera jsem cestoval po západních Čechách a cestou z Kdyně do Klatov jsme se stavil na steak v Country restaurantu Beňovy. Fantastický steak jaký jsem už dlouho hledal. Samozřejmě rear.Šéf tam steaky připravuje na otevřeným ohni přímo v lokále. K tomu točený Birel a grilovanou zeleninu. Doporučuju. Hospoda sama je pastva pro oči a jídlo bylo fakt skvělý. Není tedy za 65 :bp: ale za ty peníze to rozhodně stálo. :845:
- seatik
- Závislý uživatel
- Příspěvky: 4038
- Registrován: ned srp 09, 2009 12:00 am
- Jméno a příjmení: Vašek
- Bydliště: Plzeňsko
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kde dobře vaří a kde Vám uvaří šlichtu
Jojo,tam jezdim taky za gurmanskymi zazitky uz nekolik let,je to stylovka.
Subaru Forester 2.5 XT MY 2007
Subaru Outback 2.5 Limited 2020
ex Subaru BRZ 2.0i Sport MY2015
ex Subaru Impreza 2.0i 92kw MY2004
Subaru Outback 2.5 Limited 2020
ex Subaru BRZ 2.0i Sport MY2015
ex Subaru Impreza 2.0i 92kw MY2004
- Tomáš1002
- Závislý uživatel
- Příspěvky: 2649
- Registrován: čtv říj 01, 2009 5:14 pm
- Jméno a příjmení: Tomáš Raška
- Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kde dobře vaří a kde Vám uvaří šlichtu
Trávím dva dny služebně v hotelu Filipinum v Jablonném nad Orlicí. Ten hotel zvenku vypadá pekelně, první dojem po vstupu je ještě pekelnější. Po příchodu na pokoj ale přišlo příjemné překvapení, fakt krásné, čisté, luxusní, prostorné.
Ale! K večeři jsem měl jakýsi kuřecí plátek a poprvé v životě jsem v hospodě dostal křehčené maso :725: :725: :725: :725: :725:
http://cs.wikipedia.org/wiki/K%C5%99eh% ... C3%A9_maso
Místopřísežně prohlašuju, že jakýkoli podnik, kde mi předloží na talíř tenhle zločinný, prasácký, úchylný a odporný produkt, už nikdy v životě nenavštívím. Pokud se tenhle nechutný zlořád začne šířit masověji, tak to bude cesta do pekla již tak bídné gastronomie v kotlince.
Člověk, který křehčené maso vymyslel, by měl být veřejně rozčtvrcen a každý, kdo se podílí na šíření tohoto zvěrstva, by měl být exkomunikován ze společenství slušných lidí. Šmejdský parchanti :fuckoff:
Ale! K večeři jsem měl jakýsi kuřecí plátek a poprvé v životě jsem v hospodě dostal křehčené maso :725: :725: :725: :725: :725:
http://cs.wikipedia.org/wiki/K%C5%99eh% ... C3%A9_maso
Místopřísežně prohlašuju, že jakýkoli podnik, kde mi předloží na talíř tenhle zločinný, prasácký, úchylný a odporný produkt, už nikdy v životě nenavštívím. Pokud se tenhle nechutný zlořád začne šířit masověji, tak to bude cesta do pekla již tak bídné gastronomie v kotlince.
Člověk, který křehčené maso vymyslel, by měl být veřejně rozčtvrcen a každý, kdo se podílí na šíření tohoto zvěrstva, by měl být exkomunikován ze společenství slušných lidí. Šmejdský parchanti :fuckoff:
Subaru Forester 2,5XT 2011
-
- Závislý uživatel
- Příspěvky: 6393
- Registrován: sob srp 08, 2009 12:00 am
- Jméno a příjmení: Ondřej Oplt
- Bydliště: U Sila 1201,Liberec
Re: Kde dobře vaří a kde Vám uvaří šlichtu
no tak to je hnus, už to prodávaj i v krámech a je to fakt dovný. No ještě že se mi zachvíli bude válet v mrážáku kanec,jehněčí ::-DDD:
Toyota Auris, 2,0D4-D 125k,300nm.
Srdcem JEN A JEN SUBARÁK!!!
http://www.spritmonitor.de/en/detail/525277.html
Srdcem JEN A JEN SUBARÁK!!!
http://www.spritmonitor.de/en/detail/525277.html