Sice je teprve začátek roku, ale raději již teď zakládám vlákno na letošní "minisraz", který bych chtěl zorganizovat v květnu nebo červnu. Když jsem přemýšlel ohledně zajímavých míst, která by stála za návštěvu, tak jsem si vzpomenul na svého dědu, který ve mně vypěstoval dost kladný vztah k čs opevnění z roku 1939. Protože byl na hranici ve Vandsdorfu u finanční stráže, tak měl plno knih o té době a já je jako malý kluk dost hltal. Tak jsem začal přemýšlet kde si pojezdit a co navštívit v regionu Východních Čech. A tu jsem si vzpomenul na svého spolužáka z VŠ (Martin Ráboň), který byl "blázen" do čs opevnění (asi jako my do plejád), jednu dobu byl dokonce poradce pro nějakého ministra. Po troše hledání po netu jsem zjistil, že u čs opevnění zůstal, protože je ředitelem společnosti, která provozuje dělostřelecké tvrze Bouda a Hůrka. Nelenil jsem a napsal jsem mu, zda by bylo možné u nich provést exkurzi s komentářem. Vzpomněl si na mne i po 32 letech

. Slovo dalo slovo a přípravy jsou plném proudu s tím, že se v průběhu času budou ladit detaily. Tady bych potřeboval předběžně vyplnit tabulku , kolik asi lidí by chtělo přijet, abychom podle toho připravili program - pokud by chtělo přijet více lidí, tak bychom to třeba rozdělili na 2 skupiny

. Protože mezi Boudou a Hůrkou je pár km, tak před Boudou si dáme pár zajímavých kilometrů po asfaltu. Dále budu jednat s LČR, abychom mohli dojet po zpevněné cestě až k tvrzi Hůrka.
Termín : 20.6.2020
Typ minisrazu : naučný a rodinný (žádný off-road), v tvrzích náročnější výstupy po schodech, nevhodné pro kardiaky
Začátek minisrazu : Těchonín, ubytovna Lesovna , GPS 50°3'57.895"N, 16°38'22.969"E
Je možno se potkat v HK a jet společně
Tvrz Bouda : návštěva dělostřelecké tvrze s odborným výkladem a privátním okruhem
Trasa 2 : přejezd na druhou dělostřeleckou tvrz s nábližkou přes Zlatý potok, cca 30 km
https://mapy.cz/s/fegunafeva (kdo nerad jezdí zatáčky nebo má blinkací spolujezdce, může jet napřímo 16 km ,
https://mapy.cz/s/kubumeroda )
Tvrz Hůrka : návštěva dělostřelecké tvrze s odborným výkladem a privátním okruhem
Platby: za sraz jako takový by se neplatilo, platily by se exkurze do tvrzí
Přihlašovací tabulka je
zde (zatím jen nezávazná)
Dělostřelecká tvrz Bouda -
web
Dělostřelecká tvrz Hůrka -
web