Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Odpovědět
Goba
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 1425
Registrován: pon kvě 28, 2018 11:07 am
Jméno a příjmení: Petr Gobernac
Bydliště: Pardubice

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od Goba »

Souhlasím s tím zeleným chřestem, je trochu lepší, než bílej, takovej příjemně hráškovej.
Ale neloupu ani jeden, jim dokud je to jedlý, když už je to hodně slámy v hubě :-D tak to vyplivnu
Jen to vošprcnu na pánvi na másle a hned polykam, k tomu cokoliv nebo nic. Bagetku, hermelín, co je po ruce...
Forester SJ 2.0iCVT 2016
X-Trail T31 2.0Dci 2010
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 24526
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od sima »

Mira píše: sob kvě 11, 2024 8:45 pm Já vanilkový nemusím, Na zítra mám oblíbený mango s malinovou polevou. Já jsem na citronový zmrzliny ujetej a tahle s tím yuzu je super. A jak uvidím někde v regálu jejich jahodovo-malinovou, jdu do ní.
Zmrzliny miluji, tyhlety co uvádíte jsou prý božské, jen musím uvést opět nově zahájenou sezonu zmrzlinovou tu u nás ve valmezu. Stánek za bývalým panáčkem, hospodou tam, Míra jistě z vojny pamatuje :-) tak ten zahájil další ixtou velice úspěšnou sezonu a že je tam teda frmol. Ta jejich zmrzlina zdánlivě obyčejná od Opočna je prostě jedinečná, u nich jo!!! Nedá se to srovnat s jakýmkoliv Opočnem ani jinou točenou co jsem kdy zkusil, tu je prostě nejlepší a naprosto báječná (*_^) |,,,, Taky musí být, je to trochu bokem do centra, od náměstí a už tolik roků si paní na sebe hravě vydělá, jen skrz sezonu samotnou, už jen to, že zmrzlina neteče a je tam tolik smetany, no prostě mana. Jen ti šoféři by zasloužili teda pár facek, jak tam velice často, vlastně non-stop stávají u krajnice a co tím vzniká za nebezpečné situace, nadávky od jiných, emoce...chápu to, já vždy parkuji na parkovišti jen pár metrů od stánku, nikdy by mě nenapadlo blokovat cestu, tak vytíženou, faktlidi jsou blbci, stojí nejen u krajnice, což samotné je teda v hajzlu, hodně špatné, ale i klidně přímo za pravoúhlou zatáčkou, kde odbočíš a najednou tam ihned stojí auta...chjo, nicméně zmrzlina ta teda je, nejlepší je teď pro mě jogurtová, třeba s příměsí manga, borůvek čehokoliv.
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Cheza
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 1267
Registrován: úte úno 14, 2017 10:32 am

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od Cheza »

@sima tu zmrzlinu si dělá paní sama anebo je to klasika z Opočna, tzn. voda s práškem?

Já neměl točenou zmrzlinu už asi 15 let. Mám radši klasiku, a když jsou ve zmrzlině kousky čokolády, sušenek, ovoce atd.
Subaru Impreza WRX MY 2008
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 24526
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od sima »

Sama, ale je to opravdu mega rozdíl proti jiným Opočnům, ona tam dává prý víc smetany, či to nějak tuní, to já nevím přesně jak. Když si dám Opočno jinde, teda dal si jinde, teď už to nedělám, nemá to smysl, tak je to oproti tomu voděnka a chuťově taky podstatně horší, šulí to jj.
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Uživatelský avatar
puschpull
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 4088
Registrován: pát dub 21, 2017 5:49 pm
Jméno a příjmení: Petr Püschel
Bydliště: Most, Korozluky
Kontaktovat uživatele:

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od puschpull »

Dnešní snídaně:
(zbyde i na večeři)
Přílohy
PXL_20240513_062133720.jpg
PXL_20240513_060410801.jpg
PXL_20240513_062128060.jpg
Subaru XV 2,0i Executive CVT (MY 2018)
Subaru Forester 2.0x SG (MY 2004)
Škoda Fabia Combi (2004)
Uživatelský avatar
hamoun
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 19542
Registrován: ned čer 12, 2011 9:16 pm
Jméno a příjmení: Petr Hanek
Bydliště: Kravaře

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od hamoun »

no nadhera ... a jak ti muze jidlo od snidane vydrzet az k veceri?? :-/ :-D
škoda superb
ex WRX 2008
Uživatelský avatar
puschpull
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 4088
Registrován: pát dub 21, 2017 5:49 pm
Jméno a příjmení: Petr Püschel
Bydliště: Most, Korozluky
Kontaktovat uživatele:

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od puschpull »

Je toho hodně!
K snídani jsem dal dvě dvojitá espressa (Tanzánia AA) a cca 1/3 toho co vidíš na pánvi. :-)
Asi bude mít Monika lehkou večeři až ji přivezu z práce.
Subaru XV 2,0i Executive CVT (MY 2018)
Subaru Forester 2.0x SG (MY 2004)
Škoda Fabia Combi (2004)
Uživatelský avatar
hamoun
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 19542
Registrován: ned čer 12, 2011 9:16 pm
Jméno a příjmení: Petr Hanek
Bydliště: Kravaře

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od hamoun »

... nepřátel se nelekejme a na množství nehleďme ... :)
u jídla mi to fakt jde ... ;-D
škoda superb
ex WRX 2008
Uživatelský avatar
Holaňďanka
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 5817
Registrován: stř kvě 03, 2017 9:41 pm
Jméno a příjmení: Zuzka Wolfová

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od Holaňďanka »

Já už jsem po snídani, teď jen nabírám energii na den.... :-D
Přílohy
IMG20240513090144.jpg
Subaru Tribečka 3.0 H6 2005
Subaru Forýsek SF 2.5 1998 😕 ex
Uživatelský avatar
puschpull
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 4088
Registrován: pát dub 21, 2017 5:49 pm
Jméno a příjmení: Petr Püschel
Bydliště: Most, Korozluky
Kontaktovat uživatele:

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od puschpull »

Holaňďanka píše: pon kvě 13, 2024 9:03 am Já už jsem po snídani, teď jen nabírám energii na den.... :-D
Stylové zátiší na compu! (*_^) |,,,,
Subaru XV 2,0i Executive CVT (MY 2018)
Subaru Forester 2.0x SG (MY 2004)
Škoda Fabia Combi (2004)
Uživatelský avatar
hamoun
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 19542
Registrován: ned čer 12, 2011 9:16 pm
Jméno a příjmení: Petr Hanek
Bydliště: Kravaře

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od hamoun »

spravne .. netroškařit ... :-D

a jasne .. pozadi je potřeba na foceni pripravit :-D jakmile to clovek neudela, setka se tu s s nepochopenim a je to pak to jedine, co komentujici zajima :-DDD
škoda superb
ex WRX 2008
Uživatelský avatar
Metuzalem
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 2443
Registrován: pát zář 22, 2017 5:52 pm
Jméno a příjmení: Milan P.
Bydliště: venkov u Jaroměře

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od Metuzalem »

hamoun píše: pon kvě 13, 2024 9:08 am...pozadi je potřeba na foceni pripravit :-D ...
Jak se to dělá? :-)
Forester 2.0XT Comfort, MY2017, SJ - Šedivák
Uživatelský avatar
Holaňďanka
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 5817
Registrován: stř kvě 03, 2017 9:41 pm
Jméno a příjmení: Zuzka Wolfová

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od Holaňďanka »

Přesně Péťo, ukážeš nám to? 😂😂😂😂
Subaru Tribečka 3.0 H6 2005
Subaru Forýsek SF 2.5 1998 😕 ex
Uživatelský avatar
hamoun
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 19542
Registrován: ned čer 12, 2011 9:16 pm
Jméno a příjmení: Petr Hanek
Bydliště: Kravaře

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od hamoun »

Podle mě jsi to Zuzko zvládla lépe, než kdy já, takže potřebuji návod od TEBE ...
škoda superb
ex WRX 2008
Uživatelský avatar
hamoun
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 19542
Registrován: ned čer 12, 2011 9:16 pm
Jméno a příjmení: Petr Hanek
Bydliště: Kravaře

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od hamoun »

První část za studena .. abych se uklidnil a rychle ohřívám zbytek ... ObrázekObrázek
škoda superb
ex WRX 2008
Odpovědět

Zpět na „Dům, dílna, zahrada“